À propos …. fietsen op Rhodos!

À propos …. fietsen op Rhodos! // 02 jun 2016

In het zuidoosten van de Egeïsche zee, vlak voor de kust van Zuidwest Turkije, liggen de eilanden Kos en Rhodos. Zij maken onderdeel uit van de Dodekanesos (= de twaalf eilanden). Beide eilanden kenden in de oudheid een bloeiende beschaving. Kos was in de gehele Hellenistische wereld beroemd om zijn Asklepieion, een aan de god van de genezing, Asclepius, gewijd tempel- en genezingscomplex, gesticht door de grondlegger van de moderne geneeskunde, de arts Hippocrates.. Rhodos was de hoofdstad van een bloeiend handelsimperium. Tot op de dag van vandaag oefent de Dodekanesos een sterke aantrekkingskracht uit op toeristen en sportieve avonturiers, op zoek naar een gezond klimaat, de zon en de heldere zee.

Start-22

Met haar bergen en vlaktes vol met olijfbomen, de zand- of kiezelstranden, is Rhodos al jaren een ideale plek om te fietsen. Het landschap van Rhodos is namelijk bergachtig, met in het westen de 1215 meter hoge Attaviros als hoogste punt van het eiland. In tegenstelling tot veel andere eilanden in de regio heeft Rhodos geen droog en rotsachtig uiterlijk. Rhodos is dankzij de vele bomen en struiken een groen eiland. Op Rhodos staan veel naaldbomen en olijfbomen, maar ook voldoende bomen en planten die vooral in het voorjaar zorgen voor veel prachtige gekleurde bloemen. Het natuurlijke terrein en zijn unieke omgeving bieden dus spannende routes voor mountainbikers en wielrenners, zowel op verharde wegen als op talloze ‘off road’ paden, over heuvels, langs azuurblauw water en door prachtige bossen. Kortom, een fantastische infrastructuur om fikse fietstochten te maken. Onderweg is een goede kennismaking met de Griekse cultuur, natuur en keuken een ‘must’, mede door de gastvrijheid van de lokale bevolking.

rhodos-map

À propos … meer dan voldoende reden dus voor FIT Avontuurlijke Sportreizen om binnen de Dodekanesos haar Rhodos Mountainbike Challenge, maar ook haar Racecycling Challenge te organiseren. Ervaringen van deelnemers geven aan dat Rhodos in meer dan één opzicht een eldorado voor ‘fijnproevers’ is: zowel culinair als sportief. Ga dus ‘los’ en raadpleeg www.fitavontuurlijkesportreizen.nl onder mountainbiken en wielrennen! Met inspanning als ontspanning laat je de trappers ronddraaien en is er uitgebreide aandacht voor zowel historie als het leven van nu! Maak ook je Facebook-vrienden direct attent op deze fiets-avonturen op Rhodos! Deze zomer nog is er alle gelegenheid om er van te genieten!