Als moderne ‘sport-nomaden’ … zoeven over onverharde paden!

Als moderne ‘sport-nomaden’ … zoeven over onverharde paden! // 29 mei 2016

Mountainbiken is behalve leuk en uitdagend ook redelijk veilig, vergeleken met bijvoorbeeld skiën of hardlopen. Bijna iedereen kan mountainbiken. De een doet het voor de ontspanning, een ander wil wedstrijden rijden en die winnen. Een goede balans en een ontspannen houding helpen blessures en met een goede techniek heb je meer plezier en voorkom je vervelende valpartijen en blessures. Om het mountainbiken leuk, veilig en gezond te houden is het belangrijk om als sporter ook een bepaalde levensstijl aan te houden, dus op een gezonde manier omgaat met eten, alcohol en sigaretten én je sportief gedragen tegenover mede-sporters.

14410811671440673098rural cycle tour jaipur

Waar dan ook – of je nu een ‘poldertrapper’ bent of al regelmatig heuvelachtig terrein onder de wielen hebt – je ontwikkelt steeds meer plezier in het mountainbiken, je fiets voelt vertrouwd en je zit er relaxed op. Je observeert het terrein, bepaalt de juiste lijn en maakt gebruik van het terrein om snelheid te genereren. Daarnaast neem je bochten met de juiste snelheid, de hindernissen in een rechte lijn en je remt alleen daar waar nodig Je vliegt niet meer wild over obstakels maar gebruikt de juiste techniek, springt over obstakels en weet hoe je jezelf “licht” en “zwaar” kunt maken. Met andere woorden: je ontwikkelt al een beetje je eigen stijl van rijden afhankelijk van je eigen vaardigheden en souplesse, lichaamsbouw en materiaal.

Dit alles ligt dan ook aan de basis van het succes dat FIT Avontuurlijke Sportreizen met haar mountainbike-reizen boekt. Zowel beginnende, minder ervaren als ‘doorgewinterde’ mountainbikers hebben al heel wat kilometers afgelegd in de gebieden, die zij als locatie voor de uitoefening van deze sport tot nu toe gekozen heeft. Zoals de heuvels in de Ardennen, de savannes van een wildpark in Zuid-Afrika, langs de rijstvelden in Vietnam, het gevarieerde landschap van het Griekse eiland Rhodos, de beboste en steile heuvels in Bosnië-Herzegovina of de uitgestrekte vlaktes van Kirgyzië en Mongolië!

DSC_0296  ZA Start tijdelijk 2  Mongolie bikers met vee

Dus hier voor elk wat wils! Niet alleen in steeds uiterst aantrekkelijke landschappen en natuurlijke habitats, maar bovendien ook met een fenomenale begeleiding. Dat laat de ‘FIT-passie’ voor deze sport steeds weer zien! Eens als je er kennis mee hebt gemaakt, ben je verkocht ‘voor het leven’! Raadpleeg dus snel www.fitavontuurlijkesportreizen.nl en stuur je bevindingen maar rechtstreeks naar jouw vrienden op Facebook! Ze zouden het je kwalijk nemen als je dat niet deed! Want wedden dat ook zij ‘bekeerd’ worden en het mountainbiken écht gaan ‘liken’. Om vervolgens als sport-nomaden te (blijven) genieten van onverharde paden!