Een uitdagende triathlon: gun je die ‘fun’!

Een uitdagende triathlon: gun je die ‘fun’! // 09 apr 2016

Vietnam Noord Centraal biker     Het fenomeen bestaat al sinds 1920/30, toen in Frankrijk triathlons werden georganiseerd met legendarische namen als ‘Les Trois Sports’ of ‘La Course des Débrouillards’ en ‘La Course des Touche-à-Tout’. Deze wedstrijd waren lokale jaarlijkse tradities die zonder massale belangstelling plaatsvonden.

In 1934 was ‘La course des Trois Sports’ in La Rochelle het meest excentrieke gebeuren van het jaar. De wedstrijd bestond uit een oversteek van het kanaal (ongeveer 200 m zwemmen), een fietsparcours van 10 km van de haven van La Rochelle naar het Parc de Laleu, gevolgd door 3 rondes op de piste van stade André-Barbeau (dus 1200 m lopen). Op 25 september 1974 werd er in San Diego op Fiesta Island een triathlonwedstrijd gehouden die voor het eerst de naam ’triathlon’ kreeg. De volgorde was wel nog anders: 5 mijl lopen, 5 mijl fietsen en 600 yards zwemmen.

Tot zover de geschiedenis. Deze wordt momenteel geschreven door de triathlons, georganiseerd door FIT Avontuurlijke Sportreizen! Deze vinden eveneens plaats zonder massale belangstelling, geen publiek dar de sporters onophoudelijk aanmoedigt. Dit hoeft ook niet, want degenen die inschrijven voor deze evenementen, vinden de échte motivatie in zichzelf. Ronduit schitterend zijn de ervaringen van sporters, die over de bergen, langs de meren en door de bossen in Bosnië de ‘FIT Sports Bosnia-Herzegovina Cross Triathlon Challenge’ tot een goed einde brachten!
Een schitterend en ruig parcours voor recreanten en topsporters: in en rond Jezero zwemmen in het groene, heldere Barocko meer, fietsen in een bergachtig gebied en hardlopen over onverharde paden langs het meer en in de bergen.

Een FIT Avontuurlijke Sportreizen-triahtlon voldoet dan ook aan de Europese standaard, voor wat betreft afstand en opbouw, (inclusief parcours met hoogteverschillen). Behalve inspannend is het ook ‘fun’ om een dergelijke prestatie neer te zetten, goed voor lichaam, geest en ziel. Vind daarom deze bezieling en gun jezelf deze fun door de informatie te raadplegen op www.fitavontuurlijkesportreizen.nl.