Eigen ervaring inspireert, stimuleert en motiveert!

Eigen ervaring inspireert, stimuleert en motiveert! // 04 mei 2017

Sporten en bewegen is op veel vlakken effectief. Het zorgt behalve voor een betere gezondheid ook voor meer zelfvertrouwen en ‘een hoger salaris’! De Amerikaanse onderzoeker Richard Bailey ontwikkelde op basis van wetenschappelijke literatuur samen met collega onderzoekers en Nike het Human Capital Model waarin in totaal 88 effecten van bewegen worden benoemd. Deze effecten van sporten en bewegen worden ingedeeld op basis van zes kernwaarden: fysieke waarde, emotionele waarde, sociale waarde, persoonlijke waarde, intellectuele waarde en financiële waarde. Deze kernwaarden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Effecten en veranderingen binnen de ene kernwaarde hebben invloed op andere kernwaarden.

  

FIT Avontuurlijke Sportreizen, in de persoon van haar leider, Stefan Rasing, heeft dat zélf ‘ontdekt’ en ervaart dagelijks dat zoiets anderen inspireert. Het delen van deze ervaringen zet sporters aan om in te schrijven voor één van haar uitdagende sportevenementen. Of het nu de Ardennen zijn, de steppen van Kyrgizstan, off-road tracks in Vietnam of het bevroren water van het Baikalmeer. Het ultieme gevoel van ruimte, vrijheid en gezond bewegen werkt ongelofelijk inspirerend op de sporter of avonturier, die op zoek is naar ‘even wat anders’. Zélf op de mountainbike langs niet-alledaagse paden in de schitterende natuur ergens in Bosnië of Zuid-Afrika of op schaatsen over een spiegelgladde ijsvloer in Zuid-Siberië zoeven!

  

Alle sportieve activiteiten en uitdagende belevenissen van FIT Avontuurlijke Sportreizen missen blijkbaar hun uitwerking niet: vele mensen raken geïnspireerd om bijzonder enthousiast er aan deel te nemen en zetten vervolgens anderen aan hetzelfde te doen! Kijk dus op de website www.fitavontuurlijkesportreizen.nl naar het hele programma van diverse boeiende, uitdagende en ‘grensverleggende'(!) sportevenementen. Eenmaal eraan deelgenomen zul je je dat voor de rest van je leven heugen! Breng dus ook zoveel mogelijk Facebook-vrienden op de hoogte van dit soort inspirerende uitdagingen!