Er is haast niet ‘rappers’, dan het ronddraaien van ’trappers’!

Er is haast niet ‘rappers’, dan het ronddraaien van ’trappers’! // 09 mei 2016

De wielersport is een verzamelnaam voor alle sporten waarbij gebruik wordt gemaakt van een fiets. Voor de fietssporten waarbij het op snelheid aankomt, wordt ook de term wielrennen gebruikt. Er zijn verschillende takken binnen de wielersport, zoals weg- en baanwielrennen, fietscross (BMX) en mountainbike. Daarnaast is er natuurlijk ook het recreatief toerfietsen. FIT Avontuurlijke Sportreizen combineert een aantal van deze takken in haar totaal-aanbod van evenementen: het zijn avontuurlijke, maar zeker ook fysiek uitdagende fietsactiviteiten, die uitgevoerd worden in steeds boeiende en tot de verbeelding sprekende landschappen!

86d315881b2586be7407a5d209a2e7f6

Mountainbiken is te vergelijken met veldrijden, hoewel de fiets verschilt en er bij mountainbiken meer klimmetjes en afdalingen ingebouwd zijn. Bij mountainbike toertochten is er sprake van een duursport waarbij uithoudingsvermogen, techniek/behendigheid en inzicht centraal staan. FIT organiseert deze tochten o.a. in Kirgizië, in Vietnam, maar ook in Zuid-Afrika en, iets dichterbij, in Bosnië-Herzegovina en in de Ardennen!

Toerfietsen wordt doorgaans door veel mensen wekelijks in (on)georganiseerd verband beoefend. Het zijn mensen die veelal op een racefiets hun kilometers afleggen in speciaal daarvoor bestemde fietskleding. Er worden vaak lange tochten gefietst, waarbij het niet om winnen of verliezen gaat, maar om de persoonlijke prestatie. Bij FIT Avontuurlijke Sportreizen zijn met name bestemmingen als Rhodos, maar ook de uitgestrekte vlaktes van Mongolië, plekken waar je eindeloos zult kunnen genieten van toeren op de fiets!

Epirus_Gamila mountain_photo Nikolopoulos_touring_510_341   Gran_Canaria_CLimb3

Als je geïnteresseerd bent om deze zomer of in de komende herfst de Nederlandse polderwegen of de schelppaadjes in de Drentse bossen tijdelijk te verruilen voor bestemmingen elders, kijk dan snel op www.fitavontuurlijkesportreizen.nl! Je vindt er een uiterst aantrekkelijk aanbod van mogelijkheden en kunt er zeker van zijn, dat, als je jouw Facebook-vrienden hier ook op attendeert, dat ze mét jou de ‘trappers’ zullen ronddraaien, waar dan ook!