Fysieke waarde

Fysieke waarde // 15 mei 2017

In de vorige blog is gewezen op het effect van sporten en bewegen. In het Human Capital Model van Richard Bailey worden in totaal 79 effecten van bewegen benoemd. Deze effecten worden vervolgens ingedeeld op basis van zes kernwaarden: fysieke waarde, emotionele waarde, sociale waarde, persoonlijke waarde, intellectuele waarde en financiële waarde. Deze kernwaarden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Effecten en veranderingen binnen de ene kernwaarde hebben invloed op andere kernwaarden.

  

Deze keer expliciet iets over de fysieke waarde:

Op steeds jongere leeftijd zijn al risicofactoren voor ziekten (zoals obesitas, hart- en vaatziekten, kanker, COPD en diabetes) aan te wijzen. Verstoorde bloedwaarden, maar ook gebrek aan beweging en een ongezond voedingspatroon zijn daar voorbeelden van. Ze zorgen wereldwijd voor een enorme verlaging van de levensverwachting en arbeidsproductiviteit.

Lichaamsbeweging heeft een positieve invloed op de gezondheid en vermindert de kans op deze ziekten. Het is in elke levensfase effectief om te investeren in bewegen, maar hoe vroeger in het leven wordt aangeleerd om te sporten en bewegen, hoe langer er geprofiteerd kan worden van de fysieke waarde.

Het meeste profijt is dus te behalen als al op jonge leeftijd wordt geïnvesteerd in bewegen. Sport en bewegen is dankzij de effectiviteit en relatief goedkope inzet de meest effectieve beleidsstrategie ter preventie van chronische ziekten. En FIT Avontuurlijke Sportreizen kan daarbij een bijzonder effectieve ‘partner’ zijn! Haar programma’s tonen aan en bewijzen dat de meeste fysieke waarde te behalen valt, als al op jonge leeftijd geïnvesteerd wordt in bewegen. Natuurlijk, in elke levensfase is het effectief om te investeren in bewegen. Er is echter sprake van aangeleerd gedrag en vaardigheden. Hoe vroeger in het leven dit wordt aangeleerd, hoe langer er geprofiteerd kan worden van de fysieke waarde.

Stuur deze blog door naar zoveel mogelijk Facebook-vrienden en draag daarmee bij tot de verdere verspreiding van het interessante én effectief goede van het Human Capital Model: het inspireert anderen en jezelf om ‘er nu eens écht werk van te gaan maken’!