‘Gedeelde’ animo voor een ‘verdeelde’ regio!

‘Gedeelde’ animo voor een ‘verdeelde’ regio! // 13 apr 2016

Op de vroeger zo bekende kaart van Zuid-Europa vonden we oostwaarts van Italië het ‘gezamenlijke’ land Joegoslavië. De naam had betrekking op meerdere opeenvolgende staten in Zuidoost-Europa op de Balkan en de hoofdstad was telkens Belgrado.

En nadat in 2003 het land Servië en Montenegro ging heten, maar 3 jaar later deze twee uiteenvallen, ontstond daarna een ‘waaier’ aan autonome staten zoals Slovenië, Kroatië, Bosnië en Herzegovina, Servië, Vojvodina, Kosovo, Montenegro en Macedonië. Voor het toerisme in deze landen is een en ander bepaald geen slechte ontwikkeling geweest. In de laatste jaren is zij immers sterk in opkomst en groeien plaatsen op de Balkan uit tot geliefde bestemmingen onder toeristen. Steeds meer onontdekte pareltjes komen aan de oppervlakte. Zo is Macedonië sinds enkele jaren steeds meer in trek en probeert men ook toeristen te verleiden tot een trip naar Kroatië en Bosnië en Herzegovina. Insiders zullen ook Montenegro en Slovenië tippen als vakantiebestemmingen.

DSC_0296

Of – zoals FIT Avontuurlijke Sportreizen dit doet – als ideale sites om sportieve tochten te ondernemen, uitdagende en avontuurlijke sportevenementen te organiseren. De prachtige landschappen van de verschillende landen in de Balkan nodigen in het bijzonder uit tot mountainbiken, wielrennen en het afleggen van triathlons.

Tijdens deze reizen naar landen op de Balkan staat het sporten centraal, maar er is in het programma ook voldoende ruimte om aandacht te besteden aan de bijzonder rijke cultuur, die ver terug gaat in de tijd. Naast prima weersomstandigheden bieden deze landen een enorme schoonheid en variëteit aan natuurlijke landschappen. Reden temeer dus om er uitgebreid kennis mee te maken en deel uit te maken van het ‘grote legioen’ van avonturiers, sporters en liefhebbers, die reeds inschreven via www.fitavontuurlijkesportreizen.nl. Bijvoorbeeld voor de triathlon in Bosnië en Herzegovina: een absolute aanrader!