Grensverleggend-schaatsen … op Aziatische plaatsen!

Grensverleggend-schaatsen … op Aziatische plaatsen! // 27 dec 2016

Op zoek naar een ‘Tocht der Tochten’ in het buitenland? Kijk je uit naar een ‘alternatieve’ schaatstocht met hetzelfde heroïsche karakter als ons eigen Nederlands evenement, waarbij Friese steden worden aangedaan? Welnu, doorgewinterde toerschaatsers komen binnenkort opnieuw aan hun trekken!

199110

FIT Avontuurlijke sportreizen is namelijk een uniek samenwerkingsverband aangegaan met lokale schaatsfanatici in Zuid-Siberië; een ‘onweerstaanbare’ schaatsreis wordt werkelijkheid! De spiegelende natuurijsvlakte van het Baikalmeer vormt er één grote schaatsplek,  waar kilometers onaangetast ijs aan de voeten van échte liefhebbers liggen. Eind november is er al ijsvorming en het ijs blijft soms wel tot eind maart liggen.

Stefan-Rasing-200x257  Siberie schaatsers op meer  Eugene Rudykh.8

In China was de Gele Rivier voor FIT Avontuurlijke Sportreizen al eerder een locatie voor kleinschalige en gezellige schaatsevenementen (zie www.fitavontuurlijkesportreizen.nl). En wederom begin januari is deze Huanghe opnieuw de plaats waar een en ander gebeuren zal! Nu, echter, is FIT’s leider, Stefan Rasing,  er ook nog in geslaagd om geïnteresseerde Nederlandse schaatsers daar in dat verre Zuid-Siberië unieke schaatsuitdagingen te laten aangaan. Stoeien en strijden met de elementen, maar tegelijkertijd de ruimte en de vrijheid ervaren, alsof de horizon aan de einder inderdaad ‘eindeloos’ is!

Logo Fitavontuurlijkereizen  images (1)

Voor meer gedetailleerde informatie over ‘Schaatsen op het Baikalmeer’ kijk op de website www.fitavontuurlijkesportreizen.nl en licht ook jouw Facebook-vrienden er over in. Wellicht kom je hen daar op het ijs opnieuw tegen!