Grenzeloze sportiviteit in eindeloze ruimte en tijd !

Grenzeloze sportiviteit in eindeloze ruimte en tijd ! // 03 apr 2017

In de aanloop naar de komende zomer, doemen weer beelden op van een camping in Zuid-Frankrijk. Heerlijk om uit te zien naar een ontspannende vakantie weer, om daarna weer neer te strijken in het deltaland aan de Noordzee. Naast het voorbereiden op deze nieuwe werkweek, gaan mijn gedachten ook al uit naar wat ons dit komende winterseizoen weer te wachten staat!

Wellicht opnieuw geen ‘Tocht der Tochten’ over bevroren sloten en vaarten in ons mooie Friesland. Dan maar naar het buitenland? Daar vinden we voldoende ‘alternatieve’ schaatstochten met hetzelfde heroïsche karakter als de Elfstedentocht, ons eigen Nederlands evenement. Welnu, doorgewinterde toerschaatsers zullen – dat is nu al bekend! – opnieuw aan hun trekken komen! FIT Avontuurlijke sportreizen continueert namelijk haar uniek samenwerkingsverband met lokale schaatsfanatici in Zuid-Siberië. Opnieuw wordt de laatste hand gelegd aan de details van het programma 2018, waarmee opnieuw een ‘onweerstaanbare’ schaatsreis werkelijkheid wordt! De spiegelende natuurijsvlakte van het Baikalmeer vormt er één grote schaatsplek,  waar kilometers onaangetast ijs aan de voeten van échte liefhebbers liggen. Eind november is er al ijsvorming en het ijs kan soms wel tot eind maart blijven liggen.

Terwijl China met haar Gele Rivier al eerder voor FIT Avontuurlijke Sportreizen een locatie was voor kleinschalige en gezellige schaatsevenementen (zie www.fitavontuurlijkesportreizen.nl), is ze dat opnieuw! Haar leider, Stefan Rasing,  is er in geslaagd om geïnteresseerde Nederlandse schaatsers opnieuw niet alleen in China, maar straks ook in dat verre Zuid-Siberië unieke schaatsuitdagingen te laten aangaan. Stoeien en strijden met de elementen, maar tegelijkertijd de ruimte en de vrijheid ervaren, alsof de horizon aan de einder inderdaad ‘eindeloos’ is!

Meer gedetailleerde informatie over schaatsen in 2018 op het Baikalmeer in Zuid-Siberië én op de Gele Rivier in China vind je op omvangrijke website www.fitavontuurlijkesportreizen.nl. Deze informatie zal je beslist doen besluiten om mee te doen en dus je in te schrijven voor een dergelijk grandioos en uitdagend schaatsavontuur. Speel dus deze informatie onmiddellijk door al je Facebook-vrienden! Ook zij zullen zich later dit jaar ongetwijfeld aangesproken voelen om in te schrijven en jou te vergezellen op dit avontuur.