Grenzeloze sportiviteit in eindeloze ruimte en tijd !

Grenzeloze sportiviteit in eindeloze ruimte en tijd ! // 19 aug 2016

foto-1Zojuist de camping in Zuid-Frankrijk verlaten en de terugweg naar Nederland begonnen. Heerlijk om na een ontspannende vakantie weer neer te strijken in het deltaland aan de Noordzee. Naast het ons voorbereiden op de eerstvolgende werkweek gaan mijn gedachten ook al uit naar wat ons dit komende winterseizoen weer te wachten staat!

Wellicht opnieuw geen ‘Tocht der Tochten’ over bevroren sloten en vaarten in ons mooie Friesland. Dan maar naar het buitenland? Daar vinden we voldoende ‘alternatieve’ schaatstochten met hetzelfde heroïsche karakter als ons eigen Nederlands evenement. Welnu, doorgewinterde toerschaatsers komen binnenkort opnieuw aan hun trekken! FIT Avontuurlijke sportreizen is namelijk een uniek samenwerkingsverband aangegaan met lokale schaatsfanatici in Zuid-Siberië. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de details van het programma, waarmee een ‘onweerstaanbare’ schaatsreis werkelijkheid wordt! De spiegelende natuurijsvlakte van het Baikalmeer vormt er één grote schaatsplek,  waar kilometers onaangetast ijs aan de voeten van échte liefhebbers liggen. Eind november is er al ijsvorming en het ijs kan soms wel tot eind maart blijven liggen.

Terwijl China met haar Gele Rivier al eerder voor FIT Avontuurlijke Sportreizen een locatie was voor kleinschalige en gezellige schaatsevenementen (zie www.fitavontuurlijkesportreizen.nl), is ze dat opnieuw! Haar leider, Stefan Rasing,  is er in geslaagd om geïnteresseerde Nederlandse schaatsers dus niet alleen in China, maar straks ook in dat verre Zuid-Siberië unieke schaatsuitdagingen te laten aangaan. Stoeien en strijden met de elementen, maar tegelijkertijd de ruimte en de vrijheid ervaren, alsof de horizon aan de einder inderdaad ‘eindeloos’ is!

Eugene Rudykh.3  Stefan-Rasing-200x257  Siberie schaatsers op meer

Meer gedetailleerde informatie over schaatsen op het Baikalmeer in Zuid-Siberië én op de Gele Rivier in China vind je op omvangrijke website www.fitavontuurlijkesportreizen.nl.

Deze informatie zal je beslist doen besluiten om mee te doen en dus je in te schrijven voor een dergelijk grandioos en uitdagend schaatsavontuur. Speel dus deze informatie onmiddellijk door naar al je Facebook-vrienden! Ook zij zullen zich ongetwijfeld aangesproken voelen om jou te vergezellen op dit avontuur.