Grenzen-verleggend-schaatsen diep in Azië!

Grenzen-verleggend-schaatsen diep in Azië! // 29 nov 2017

Op zoek naar een ‘Tocht der Tochten’ in het buitenland? Kijk je uit naar een ‘alternatieve’ schaatstocht met hetzelfde heroïsche karakter als ons eigen Nederlands evenement, waarbij Friese steden worden aangedaan? Welnu, doorgewinterde tourschaatsers komen binnenkort opnieuw aan hun trekken!

  

FIT Avontuurlijke sportreizen is opnieuw – begin 2017 was een groot succes! – een uniek samenwerkingsverband aangegaan met lokale schaatsfanatici in Zuid-Siberië. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de details van het programma voor 2018, waarmee een ‘onweerstaanbare’ schaatsreis weer werkelijkheid wordt! De spiegelende natuurijsvlakte van het Baikalmeer vormt  één grote schaatsplek,  waar kilometers onaangetast ijs aan de voeten van échte liefhebbers liggen. Eind november is er al ijsvorming en het ijs kan soms wel tot eind maart blijven liggen.

  

In China was de Gele Rivier voor FIT Avontuurlijke Sportreizen al eerder een locatie voor kleinschalige en gezellige schaatsevenementen (zie www.fitavontuurlijkesportreizen.nl). En ook deze reis is eind dit jaar, begin volgend jaar onderdeel van het programma van FIT Avontuurlijke Sportreizen. Haar leider, Stefan Rasing,  is er dus wederom in geslaagd om geïnteresseerde Nederlandse schaatsers daar in dat verre Zuid-Siberië én in China unieke schaatsuitdagingen te laten aangaan. Stoeien en strijden met de elementen, maar tegelijkertijd de ruimte en de vrijheid ervaren, alsof de horizon aan de einder inderdaad ‘eindeloos’ is!

Meer gedetailleerde informatie over ‘Schaatsen op het Baikalmeer’ in Zuid-Siberië én de Gele Rivier in China op de website www.fitavontuurlijkesportreizen.nl.