Grenzen-verleggend-schaatsen diep in Azië!

Grenzen-verleggend-schaatsen diep in Azië! // 15 apr 2016

Op zoek naar een ‘Tocht der Tochten’ in het buitenland? Kijk je uit naar een ‘alternatieve’ schaatstocht met hetzelfde heroïsche karakter als ons eigen Nederlands evenement, waarbij Friese steden worden aangedaan? Welnu, doorgewinterde toerschaatsers komen binnenkort opnieuw aan hun trekken!

Siberie schaatsers op meer         China 13 dagen schaatsen

FIT Avontuurlijke sportreizen is namelijk een uniek samenwerkingsverband aangegaan met lokale schaatsfanatici in Zuid-Siberië. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de details van het programma, waarmee een ‘onweerstaanbare’ schaatsreis werkelijkheid wordt! De spiegelende natuurijsvlakte van het Baikalmeer vormt er één grote schaatsplek,  waar kilometers onaangetast ijs aan de voeten van échte liefhebbers liggen. Eind november is er al ijsvorming en het ijs kan soms wel tot eind maart blijven liggen.

In China was de Gele Rivier voor FIT Avontuurlijke Sportreizen al eerder een locatie voor kleinschalige en gezellige schaatsevenementen (zie www.fitavontuurlijkesportreizen.nl). Nu, echter, is haar leider, Stefan Rasing,  er in geslaagd om geïnteresseerde Nederlandse schaatsers daar in dat verre Zuid-Siberië unieke schaatsuitdagingen te laten aangaan. Stoeien en strijden met de elementen, maar tegelijkertijd de ruimte en de vrijheid ervaren, alsof de horizon aan de einder inderdaad ‘eindeloos’ is!

Spoedig meer gedetailleerde informatie over ‘Schaatsen op het Baikalmeer’ op de website www.fitavontuurlijkesportreizen.nl.