Groen licht: het Baikalmeer komt in zicht!

Groen licht: het Baikalmeer komt in zicht! // 13 mei 2016

Door een stroom aan positieve reacties wordt het mogelijk om met een groep enthousiaste en betrokken schaatsers af te reizen naar het Baikalmeer in Zuid-Siberië. De schaatskoorts heeft weer eens zijn werk gedaan! Doorgewinterde Nederlandse liefhebbers op de smalle ijzers, die de strijd met de elementen én met zichzelf aangaan. Geen ijs in de laaglandpolders, noch op de talloze slootjes die dorpen met elkaar verbinden. Volgend voorjaar 2017 is het definitief zover: schaatsen op de onafzienbare ijsvlakte van het Baikalmeer in Zuid-Siberië!

Siberie schaatsers op meer   Eugene Rudykh.3

Wat een vooruitzicht: glijdend over een spiegelgladde ijsvlakte, de horizon tegemoet gaan! Eén met de omgeving, één met elkaar! Voor de rest is er niets en niemand te bekennen. Je al schaatsend voortbewegen over een ijspiste, die de omvang heeft van het land België! Er lijkt geen einde aan te komen met een horizon, die onbereikbaar lijkt. En het enige dat jou omgeeft, behalve de mee schaatsende ‘makkers’, is de koude lucht van Zuid-Siberië, de soms stralende zon, dan weer de dreigende luchten boven het Baikalmeer. Zie hier ingrediënten van een schaatsevenement dat zijn gelijke niet kent.

Siberie Schaatser op meer

De reacties op www.fitavontuurlijkesportreizen.nl geven blijk van heel wat belangstelling! Nederlandse schaatsliefhebbers zullen er een nieuwe uitdaging in vinden: wellicht geen ijs op slootjes, de Friese meren en op onder water gezette weilanden. Dan vind je in het verre Zuid-Siberië een wérkelijk schitterend alternatief! Licht jouw Facebook-vrienden er direct over in! Ook zij zullen zich geroepen voelen mee te reizen naar de onmetelijke ijsvloer van het Baikalmeer!