Helemaal ‘los’…. op het zonnige Rhodos!

Helemaal ‘los’…. op het zonnige Rhodos! // 17 apr 2016

Rhodos is het grootste eiland van de Dodekanesos (= de twaalf eilanden) en bevindt zich in het zuidoosten van de Egeïsche zee, vlak voor de kust van Zuidwest Turkije. Kos en Rhodos, de twee grote eilanden van de Dodekanesos, kenden in de oudheid een bloeiende beschaving. Kos was in de gehele Hellenistische wereld beroemd om zijn Asklepieion, een aan de god van de genezing, Asclepius, gewijd tempel- en genezingscomplex. Dit was gesticht door de grondlegger van de moderne geneeskunde, de arts Hippocrates van Kos. Rhodos was de hoofdstad van een bloeiend handelsimperium. Nog altijd oefent de Dodekanesos een sterke aantrekkingskracht uit op toeristen en sportieve avonturiers, die er naartoe gaan om te genieten van het gezonde klimaat, de zon en de heldere zee.

Nomos_Dodekanisou          rhodos-map

Maar naast haar bergen en vlaktes vol met olijfbomen, de zand- of kiezelstranden, heeft Rhodos al jaren goede mogelijkheden ontwikkeld en is het een ideale plek om te fietsen. Het natuurlijke terrein en zijn unieke omgeving bieden spannende routes voor mountainbikers en wielrenners, zowel op verharde wegen als op talloze ‘off road’ paden, over heuvels, langs azuurblauw water en door prachtige bossen. Kortom, een fantastische infrastructuur om fikse fietstochten te maken. Onderweg is een goede kennismaking met de Griekse cultuur, natuur en keuken prima mogelijk. Mede door de gastvrijheid van de lokale bevolking.

bike-e1453830316732

Dus ook voor FIT Avontuurlijke Sportreizen de reden om binnen de Dodekanesos haar Rhodos Mountainbike Challenge, maar ook haar Racecycling Challenge te organiseren. Ervaringen van deelnemers leert ons dat Rhodos in meer dan één opzicht een eldorado voor ‘fijnproevers’ is: zowel culinair als sportief. Ga dus ‘los’ en raadpleeg www.fitavontuurlijkesportreizen.nl onder mountainbiken en wielrennen!