Het herfstige polderland omgeruild voor ijzig Rusland!

Het herfstige polderland omgeruild voor ijzig Rusland! // 14 jun 2016

Als in het winterseizoen ergens op de wereld wateroppervlaktes bedekt raken met een dikke laag ijs, ontkomt een échte schaatsliefhebber er niet aan om ‘de strijd met de elementen aan te gaan’. Vanaf het eerste moment waarop je de schaatsen op de ijsvloer hebt gezet, de eerste bewegingen voorwaarts maakt, dan ben je niet alleen wég, maar ook onvoorwaardelijk ‘gegrepen’! Wel FIT Avontuurlijke Sportreizen grijpt je in de aanvang van 2017 weer ‘bij de kladden’ met twee unieke schaatsevenementen: in China en in Zuid-Siberië!

China start2 13 dagen  China 13 dagen schaatsen

In die greep van de koude wind, de ruimte, de vrijheid en de adembenemende omgeving, groeit deze schaatsbelevingen voor een Nederlandse sporter of avonturier uit tot een volstrekt unieke ervaring. Voortsnellend op de smalle ijzers, ontstaat een sfeer, die je bijna als een meditatie gewaarwordt. Nu eens niet op een yogamatje in een verwarmde zaal, maar buiten op het ijs omgeven door de elementen. Zoevend op je schaatsen lijkt het nét alsof de ijsvloer aan de verre horizon ineens ophoudt en je ‘het einde der tijden’ bereikt!

DSC_0053

Niets is minder waar, het lijkt wel alsof er geen einde aan komt, zo eindeloos lang nodigen de Huanghe, de Gele Rivier in China en het Baikalmeer in Zuid-Siberië je uit tot die pure en unieke schaatsbeleving! Niet op één van die prachtig geprepareerde ijsbanen – zowel overdekt als in de open lucht – in welke bekende stad dan ook in Europa of Amerika. Nee, eindeloos schaatsen op een spiegelgladde ijsvloer op het grootste zoetwatermeer van de wereld of ’n bijzonder lange rivier in het Aziatische China!

Logo Fitavontuurlijkereizen

Bezoek een van de komende informatiebijeenkomsten en/of raadpleeg de uitgebreide informatie hierover op de site www.fitavontuurlijkesportreizen.nl, met daarbij de gerichte ‘uitnodiging’ om ook deelgenoot te worden van deze ervaring. En vergeet daarbij vooral niet om ook jouw Facebookvrienden hierover in te lichten, want, wedden dat, ook zij zich direct zullen willen inschrijven!?