Hij/zij die zich verplaatst op de schaats, doet dat niet voor het laatst!

Hij/zij die zich verplaatst op de schaats, doet dat niet voor het laatst! // 03 okt 2016

De ijzige droom van een tourschaatser: krakende, koude winters en oppervlaktewater dat ‘s winters in een spiegelende natuurijsvlakte verandert! Kilometers onaangetast ijs aan je voeten. Blijft het bij een droom? Door wijzigingen in het klimaat misschien wel in Nederland, maar daar heeft FIT Avontuurlijke Sportreizen een meer dan ‘passende’ oplossing voor!

Zij maakt ‘onvoorstelbare’ schaatsreizen tot werkelijkheid! In China was de Huanghe, de Gele Rivier, al eerder een unieke locatie voor klein- en grootschalige schaatsevenementen. En opnieuw is haar leider, Stefan Rasing, er in geslaagd om begin januari 2017 geïnteresseerde Nederlandse schaatsers ‘uit te nodigen’ om in dit volstrekt unieke landschap schaatsuitdagingen aan te gaan.

Stefan-Rasing-200x257  Start 2

Maar …. een tweede locatie trekt zeker zoveel, misschien zelfs méér aandacht: schaatsen op het onmetelijk grote Baikalmeer in Zuid-Siberië! Stoeien en strijden met de elementen, maar tegelijkertijd de ruimte en de vrijheid ervaren, alsof de horizon aan de einder inderdaad ‘eindeloos’ is! De spiegelende natuurijsvlakte van het Baikalmeer vormt er één grote schaatsplek, waar kilometers natuurijs de échte liefhebbers uitnodigt om zicht te ‘verplaatsen op de schaatsen’!

DSC_0179  SiberieRots  Siberie schaatsers op meer

Bekijk voor beide locaties de dag-tot-dag programma’s op www.fitavontuurlijkesportreizen.nl. De voortekenen wijzen er al op, dat het bij menige liefhebber de schaatskoorts reeds heeft aangewakkerd! Dus wees snel en schrijf je in voor één van deze unieke mogelijkheden! En breng ook jouw Facebook-vrienden van dit nieuws op de hoogte. Ook zij zullen dit als niets anders zien dan één grote uitdaging, om ook in te schrijven en zo’n unieke schaatsbeleving mee te maken!