Hoe een land in oorlog en strijd …. zich ontwikkelde tot zeldzame gastvriendelijkheid!

Hoe een land in oorlog en strijd …. zich ontwikkelde tot zeldzame gastvriendelijkheid! // 17 mei 2016

In het totaalprogramma van FIT Avontuurlijke Sportreizen nemen de drie mountainbike evenementen in Vietnam een aparte plaats in. Even wonderlijk als de sportieve belevenissen zijn hier de talloze herinneringen aan de sociaal-culturele historie van dit fascinerende land. Zowel het noorden, als ook het centrale gedeelte én de zuidwestelijke Mekong-delta, herbergen restanten van het verre, maar ook het meer recente verleden. Maar wat in positieve zin nà de reis blijft hangen is de herinnering aan de bijzonder sympathieke en gastvriendelijke bevolking!

Start 2

Natuurlijk herinneren in Hanoi de brede boulevards en de oude villa’s nog aan de Franse overheersing toen de stad de hoofdstad was van Frans Indochina.
In het alledaagse straatbeeld van vandaag, echter, herinnert nauwelijks iets aan de bloedige oorlog die er in de jaren zestig van de 20ste eeuw in Vietnam woedde. In tegendeel, het gevarieerde terrein is nu een eldorado voor avontuurlijk ingestelde sporters geworden. Maar daarbij houd je voortdurend oog voor wat dit land in alle opzichten uniek maakt: een overweldigende natuur, de razende bedrijvigheid, de vele tempels en andere culturele bezienswaardigheden én de enorme levenslust onder de bevolking om het land verder te ontwikkelen!

Start 2

Dit komt dan tot uiting in de hartverwarmende gastvriendelijkheid die je overal ervaart: in de idyllische badplaats Nha Trang, bij de ‘easyriders’ in het bergplaatsje Da Lat, in Ho Chi Minh, bij de bergbevolking van Mai Chau én, tenslotte, onder de inwoners van Hanoi. Dit alles vormt niet alleen het natuurlijke ‘decor’ voor fantastische mountainbike avonturen. Het bepaalt ook in hoge mate het plezier bij de fysieke inspanningen. Sport, natuur én cultuur laten zich opnieuw optimaal combineren tot een unieke beleving in een betoverend land! Kijk snel op www.fitavontuurlijkesportreizen.nl hoe en wanneer je deelgenoot kunt zijn aan deze beleving. En laat ook jouw Facebook-vrienden snel weten dat ook zij zich kunnen aanmelden en inschrijven.
Veel plezier in deze ‘parel’ van Zuid-Oost Azië!