‘Iets’ anders? Dat andere ‘iets’….ervaar je op de fiets!

‘Iets’ anders? Dat andere ‘iets’….ervaar je op de fiets! // 23 apr 2016

Fietsen en mountainbiken zijn geweldige sporten, bijna altijd en overal uit te oefenen. Bovendien is bewegen op fiets of mountainbike heel geschikt om samen te beoefenen met vrienden of collega’s. Door te fietsen maak je van een gewone dag een mooie dag. Voortsnellen op fiets of mountainbike geeft een enorm gevoel van vrijheid wanneer je met een snelheid die je zelf bepaalt de wind langs je oren hoort suizen. Alles wat je ziet, voelt en ruikt onderweg prikkelt je zinnen. De zon op je huid, de geur van regen en bloemen en bomen tijdens prachtige tochten door de vrije natuur, de dorpen en steden. Tijdens zo’n fietstoer ontstaan vaak de mooiste gesprekken en ervaar je een groot gevoel van saamhorigheid. En dan de uitdaging en de euforie wanneer je een tocht of beklimming hebt volbracht: fantastisch!

DSC_0689     ZA Start tijdelijk

Dat vormde dan ook de reden voor FIT Avontuurlijke Sportreizen om favoriete bestemmingen voor fietsers en mountainbikers op te nemen in haar totaalprogramma van internationale sportreizen. Overal waar het vlak is, maar ook overal waar het bergopwaarts en –afwaarts gaat, kan worden gefietst! Dus bieden de landschappelijke decors van Kirgizië, Vietnam, Mongolië en Zuid-Afrika en iets dichterbij de Belgische Ardennen en Rhodos uitstekende mogelijkheden tot mountainbike avonturen. Het is dit laatste eiland waar FIT Avontuurlijke Sportreizen ook tochten op de racefiets organiseert, die ondertussen door reeds heel wat liefhebbers zijn afgelegd.

    Rhodos Wielrennen Start 2    Start 2

Voldoende reden dus om eens kennis te maken met een ‘zinnenprikkelende’ ervaring op de fiets: zowel op geasfalteerde wegen, als op slingerende en onverharde paadjes, zowel door dichte bossen, als langs steppeachtige weidegebieden, rijstvelden en meren, zowel bergop over steile en stenige paadjes, als naar beneden suizend en eindigend aan een uitgestrekt zandstrand! Inderdaad, het zal je euforisch stemmen, zo’n avontuur dat je niet alleen individueel beleeft, maar ook collectief ‘ervaart’! Kijk snel op www.fitavontuurlijkesportreizen.nl en breng hier ook direct jouw vrienden op Facebook van op de hoogte!