IJs- en ijskoud … een vooruitzicht waar de échte liefhebber van houdt !

IJs- en ijskoud … een vooruitzicht waar de échte liefhebber van houdt ! // 15 sep 2016

China 13 dagen schaatsenIn Nederland hopen ontelbare schaatsliefhebbers elk jaar op bevroren wateren, maar op vele plaatsen in Europa, zoals met name in Oostenrijk, vriezen er elke winter vele meren dicht. Je kunt er eindeloos op schaatsen, wandelen en zelfs ijssurfen. Enkele voorbeelden: de Weissensee in Karinthië is de grootste, bevroren en geprepareerde natuurijsvlakte van Europa. Aan de voet van de Lienzer Dolomieten is de Tristachersee een romantische plek voor diverse winterse sporten. De 4,5 vierkante kilometer grote Zeller See bij Zell am See-Kaprun is zeer geliefd bij schaatsers. Wanneer het lang genoeg koud is verandert de gigantische Neusiedlersee  in het Oostenrijkse Burgenland in de grootste schaatsbaan van Midden-Europa.

FIT Avontuurlijke Sportreizen biedt voor die schaatsliefhebbers dan nu even ‘iets anders’: een weidse bevroren wateroppervlakte in Zuid-Siberië en/of de Huanghe, de Gele Rivier in China. Dit maakt het schaatsen tot een wel héél bijzondere belevenis. De mooie landschappen, soms ondertussen reeds uitgeroepen tot beschermde natuurgebieden, zorgen voor een fascinerend en indrukwekkend decor. Daardoor kunnen we dit soort verre schaatsreizen met recht en reden tot ‘iets anders’ bestempelen!

Dus vanaf volgend voorjaar 2017 iets totaal unieks de Huanghe in China en het Baikalmeer in Zuid-Siberië! FIT Avontuurlijke Sportreizen biedt schaatstochten aan over de spiegelgladde ijsvloeren. Kilometers onaangetast ijs aan de voeten van échte liefhebbers van ruimte en vrijheid in een adembenemende omgeving.  Het gevoel bekruipt je op de schaats naar het einde der tijden op deze planeet te rijden. Daar, in dat verre Zuid-Siberië én in China, wachten dus unieke schaatsuitdagingen. Stoeien en strijden met de elementen, maar tegelijkertijd de ruimte en de vrijheid ervaren, alsof de horizon aan de einder inderdaad ‘eindeloos’ is!

DSC_0179  DSC_0053

Als échte schaatsliefhebber geïnteresseerd? Ga dan voor verdere informatie naar www.fitavontuurlijkesportreizen.nl en kijk op de home-pagina, als ook onder de rubriek Schaatsen. En, oh ja, breng ook al je vrienden op Facebook op de hoogte van boekingsmogelijkheden voor deze ’once-in-a-lifetime’ schaatservaring!