In de steppen van Centraal-Azië!

In de steppen van Centraal-Azië! // 11 jun 2016

In 1882 publiceerde de Russische componist Alexander Borodin zijn twee jaar daarvoor geschreven werk “In de steppen van Centraal-Azië”. Het is een symfonisch gedicht met muziek, waarin de Aziatische sfeer van de onmetelijke vlaktes van dat werelddeel duidelijk doorklinken. Prachtige samenhang van melodische thema’s, die dan weer eens door enkele instrumenten, dan weer door het gehele orkest gespeeld worden. Het begint allemaal héél zachtjes, maar zwelt in een schitterend crescendo aan tot een volmaakte totaalklank! Maar wat heeft dit alles met FIT Avontuurlijke Sportreizen te maken?

Wel, zo volmaakt als Borodin’s muziek klinkt, zo volmaakt zijn de fiets- en mountainbike-ritten die je kunt maken in de onmetelijke ruimte van Centraal-Azië. De onafzienbare steppen van Kirgyzië en de oneindige groene vlakten van Mongolië nodigen daartoe uit. Deze betrekkelijk onbekende gebieden zijn fantastisch dit soort avonturen. Je fietst temidden van ongerepte natuur, geen auto’s, alleen maar blauwe luchten en het prachtige Altaigebergte met een nomadische bevolking, die nog jaagt met paard en adelaar. Je ziet met uitsterven bedreigde Argali schapen en met een beetje geluk zelfs een sneeuwluipaard. Je waant je terug in de tijd: het leven draait hier echt alleen om de primaire behoeften.

mountainbike-tocht-Hoog-Buurlose-Heide  Kyrgystan 16 dagen biker

Alhoewel er enkele heuvelachtige mountainbike routes zijn uitgestippeld, zal er het meeste door de onmetelijke vlaktes gefietst worden en wordt er regelmatig contact gemaakt met deze lokale bevolking. Veelal rondtrekkende nomaden dus, die een primitief bestaan leiden en tegelijkertijd een hartverwarmende gastvrijheid aan de dag leggen. Kijk snel op www.fitavontuurlijkesportreizen.nl, want er wacht je een sensationele reis en uitdagende sportbelevenissen, die je na thuiskomst – in positieve zin! – nog lang zullen heugen. Reden temeer om ook jouw Facebook-vrienden te wijzen op deze fantastische uitdaging!