Je verplaatsen op schaatsen!

Je verplaatsen op schaatsen! // 29 apr 2016

De ijzige droom van een toerschaatser: krakende, koude winters en oppervlaktewater dat in de winter tot spiegelende een natuurijsvlakte. Met het gevolg dat er waanzinnige schaatsplekken ontstaan, waar kilometers onaangetast ijs aan je voeten liggen. Blijft het bij een droom? Door wijzigingen in het klimaat misschien wel in Nederland, maar daar heeft FIT Avontuurlijke Sportreizen een meer dan ‘passende’ oplossing voor!

China start 10 dagen

Zij maakt een ‘onvoorstelbare’ schaatsreis tot werkelijkheid! In China was de Huanghe, de Gele Rivier, voor haar al eerder een locatie voor klein- en grootschalige en gezellige schaatsevenementen. Nu, echter, is haar leider, Stefan Rasing, er in geslaagd om geïnteresseerde Nederlandse schaatsers daar in het verre Zuid-Siberië unieke schaatsuitdagingen te laten aangaan. Stoeien en strijden met de elementen, maar tegelijkertijd de ruimte en de vrijheid ervaren, alsof de horizon aan de einder inderdaad ‘eindeloos’ is! De spiegelende natuurijsvlakte van het Baikalmeer vormt er één grote schaatsplek, waar kilometers natuurijs de échte liefhebbers uitnodigt om zicht te ‘verplaatsen op de schaatsen’!

Eugene Rudykh.8

Inmiddels is een dag-tot-dag programma gereed en zal er in het voorjaar 2017 een eerste schaatsreis op het Baikalmeer georganiseerd gaan worden. En de voortekenen wijzen er al op, dat het bij menige liefhebber de schaatskoorts reeds heeft aangewakkerd! Dus wees snel en bezoek de website www.sportavontuurlijkesportreizen.nl. En breng ook jouw Facebook-vrienden van dit nieuws op de hoogte. Ook zij zullen dit als niets anders zien dan één grote uitdaging, om ook in te schrijven en deze unieke schaatsbeleving mee te maken!