Leer de Ardennen in- en ontspannend verkennen!

Leer de Ardennen in- en ontspannend verkennen! // 06 jun 2016

Binnen de Ardennen, een bosrijk laaggebergte in oostelijk België onderscheidt men een hoger en lager gedeelte, de Hoge en de Lage Ardennen. De Hoge Ardennen, ten noorden van de Ourthe, herbergen de hoogste toppen, zoals Signaal van Botrange (694 meter) en Baraque Michel van 674 meter. De Lage Ardennen liggen in het zuidwesten, in het zuiden van de provincies Henegouwen, Namen en Luxemburg alsmede in het aangrenzende Frankrijk. De heuvels zijn over het algemeen nooit hoger dan 500 m en vormen aantrekkelijke biotopen voor wilde dieren, zoals wilde zwijnen, herten en roofvogels. Allerlei paden en weggetjes voeren je door naald- en loofbossen, langs riviertjes, smalle ravijnen, grotten, watervallen, op glooiende heuvels en zompige moerasgronden. Logisch dus dat deze regio een walhalla is voor fietsers, mountainbikers en wandelaars.

800px-Semois

De glooiende heuvels, de rivieren, de oude dorpjes en niet te vergeten de zichtbare herinneringen van de Tweede Wereldoorlog maken van iedere fietstocht een hele belevenis. Mountainbikers die op zoek zijn naar steile afdalingen, ruig terrein en barre omstandigheden kunnen goed uit de voeten in de Ardennen. In de omgeving van bekende plaatsen als Houffalize, Spa, Durbuy, Aywaille en Theux zijn mooie MTB routes uitgezet.

Ardennen-1-e1437225741175    2-bikers-in-bos (1)

FIT Avontuurlijke Sportreizen organiseert er – ook dit jaar! – een fantastisch mountainbike reis in de buurt van het authentieke pittoreske dorp Durbuy: de Ardennen Mountainbike Challenge 2016. Je fietst hier 2 dagen door een schitterend landschap en waant je in het historisch verleden. Uitdagende tracks, lange beklimmingen. Midden in schitterende natuur, dwars door snelstromende riviertjes. Tijdens deze ruige tocht door de Ardense bossen en weilanden kunnen we je, in overleg, ook andere outdoor activiteiten aanbieden, zoals kanovaren en kajakken.
Genoeg reden dus om een bezoek te brengen aan de website www.fitavontuurlijkesportreizen.nl en daarna je vrienden op Facebook snel attent te maken op de fantastische mogelijkheden van de Belgische Ardennen!