‘Like’ de mountainbike!

‘Like’ de mountainbike! // 31 mei 2016

Bijna iedereen kan mountainbiken. De een doet het voor de ontspanning, een ander wil wedstrijden rijden en die winnen. Als je, net als bij wielrennen, schaatsen, wandelen of hardlopen, goed presteert, geeft dat een kick. Een goede balans en een ontspannen houding – dus met een goede techniek – beleef je veel plezier aan het mountainbiken en voorkom je vervelende valpartijen en blessures. Tijdens mountainbikewedstrijden lever je steeds wisselend vermogen, terwijl je hartslag juist constant hoog is. Dit komt mede door het afwisselende terrein waarop je je verplaatst.

_Holiday.4.3855_main  2-bikers-in-bos (1)  Mongolie bikers met vee

Mountainbiken is te vergelijken met veldrijden, hoewel de fiets verschilt en er bij mountainbiken meer klimmetjes en afdalingen ingebouwd zijn. Bij mountainbike toertochten is er sprake van een duursport waarbij uithoudingsvermogen, techniek, behendigheid en inzicht centraal staan. Waarbij het van groot belang is dat je het terrein observeert, de juiste lijn bepaalt en je gebruik maakt van het terrein om snelheid te genereren. Met andere woorden: je ontwikkelt een eigen stijl van rijden afhankelijk van je eigen vaardigheden en souplesse, lichaamsbouw en materiaal.

16_Karpathos_windsurf_centre_mountain_biking_karpa_radl   Ardennen-1-e1437225741175

En dan is het mooi om te zien dat FIT Avontuurlijke Sportreizen schitterende mountainbike-reizen in haar totaal-programma heeft opgenomen! Voor zowel beginnende als ervaren mountainbikers liggen er heel wat kilometers voor de wielen: in de onmetelijke vlaktes van Kirgizië en Mongolië, langs de rijstvelden in Vietnam, maar ook in Zuid-Afrika en, iets dichterbij, in Bosnië-Herzegovina en in de Ardennen! Voor elk wat wils! Niet alleen in prachtige natuurlijke landschappen, maar ook met best denkbare, professionele begeleiding. Dat laat de ‘FIT-passie’ voor deze sport steeds weer zien! Eens als je er kennis mee hebt gemaakt, ben je verkocht ‘voor het leven’! Breng dus snel een bezoek aan www.fitavontuurlijkesportreizen.nl en stuur je bevindingen rechtstreeks door naar jouw vrienden op Facebook! Ze zouden het je kwalijk nemen als je dat niet deed. Wedden dat ook zij het mountainbiken écht gaan ‘liken’!