Met avontuurlijke sport naar gezondheid … dat is waar FIT voor pleit !

Met avontuurlijke sport naar gezondheid … dat is waar FIT voor pleit ! // 22 jun 2016

Een drukke baan en volle agenda, vaak en veel dineren en daarna moe of geen zin meer om extra te bewegen met wat sport en fitness. Hierbij extra redenen om je toch maar eens te verdiepen in het totaalprogramma van FIT Avontuurlijke Sportreizen. Want bewegen tijdens de vele verschillende sportevenementen die aangeboden worden, zijn niet alleen een vorm van vakantie, maar bieden tegelijkertijd geweldige uitdagingen om substantieel je gezondheid te verbeteren! En wie wil dat nu niet?

t1larg.triathalon

FIT’s sportreizen herbergen in zich alle voordelen, die het regelmatig bewegen met zich meebrengen, zoals:
Rennen vertraagt het verouderingsproces
Uit een onderzoek onder vijfhonderd joggers bleek dat zij minder snel dood gingen dan niet-joggers. En zij kregen pas veel later (16 jaar!) last van ouderdomskwaaltjes.
Je bloeddruk gaat omlaag
Van een hoge bloeddruk merk je namelijk niet zoveel. Totdat je de gevolgen ervan ondervindt, zoals bij een beroerte of een hartinfarct. Je kunt dit makkelijk voorkomen door regelmatig te bewegen (bv. met fietsen, hardlopen en zwemmen).
Je slikt minder pillen
Alweer die stevige wandeling. Intensief over een langere afstand lopen voorkomt het moeten nemen van medicatie tegen diabetes, een hoge bloeddruk of een te hoog cholesterolgehalte.
Je voelt je minder moe
Het klinkt tegenstrijdig. Maar uitgebreid onderzoek heeft weer eens aangetoond: als je weinig energie hebt of moe bent, moet je juist gaan bewegen.
Je hebt minder kans op een depressie
Een teveel aan lichaamsvet verstoort de hormoonhuishouding waardoor depressiviteit kan optreden. Een half uur per dag intensief bewegen is al genoeg om de vetverbranding aan de gang te houden.

Echte uitvinder fiets_3

Ziehier, zoveel redenen om je eens in te schrijven voor een sportevenement bij FIT Avontuurlijke Sportreizen. Raadpleeg de website www.fitavontuurlijkesportreizen waar je allemaal terecht kunt en aan deel kunt nemen. En als je daarna direct jouw Facebook-vrienden deze blog doorstuurt, wie weet, dan kom je hen ook nog eens tegen tijdens één van die evenementen! Dan ondervindt je een ander aspect: actief zijn en bewegen tijdens deze uitdagende bezigheden ‘verbindt’. De gezamenlijke belevenissen – zowel de sportieve als de er vaak mee verbonden culturele! – brengen ook deelnemers dichter bij elkaar. Meer dan de moeite waard, dus !