Met FIT op een Chinese rivier en met Siberisch schaatsplezier!

Met FIT op een Chinese rivier en met Siberisch schaatsplezier! // 06 dec 2017

Al vele winters geen blijvend ijs meer op sloten, plassen en vaarten. In iedere actualiteitenrubriek en praatprogramma op radio en TV wordt met de nodige nostalgie gerefereerd aan de laatste Elfstedentocht van 1997. We verlangen dus weer opnieuw naar een ‘aflevering’ ervan! Want: schaatsen behoort tot de échte volkscultuur van Nederland. Dus dan maar schaatsen op ‘vreemde’ plaatsen. Hoe zit het daar mee? Welnu, het voelt als snel niet ‘vreemd’ meer aan, als de ware schaatsliefhebber de ijsvloer op stapt van de Weissensee in Oostenrijk, van het Lahtimeer in Finland, het Reschenmeer in Italië of het Orsameer in Zweden. Lokaties waar met name ‘Nederlanders’ – in het geval dat het thuisland geen bevroren wateroppervlakten te bieden heeft – graag deelnemen aan ‘alternatieve Elfstedentochten’!

  

Maar FIT Avontuurlijke Sportreizen is letterlijk (!) nog een (schaats)stapje verder gegaan. Eind dit jaar, begin volgend jaar schaatst er een groepje ‘liefhebbers’ onder leiding van Stefan Rasing op de ijsvloer van de Huanghe, de Gele Rivier in China. Even later in 2018 komt daar dan het Baikalmeer in Zuid-Siberië nog bij! Voor de tweede keer nodigt dit meer je uit tot een fantastische ervaring op de schaats. Het zal een grensverleggende uitdaging blijken voor sporters en avonturiers, die voorovergebogen op de schaats naar ‘het einde der tijden’ willen glijden! Op de ijsvloer van het Baikalmeer wacht hen een opnieuw een ongekende schaatsbeleving. Een die, zo blijkt uit de eerste ervaring van voorjaar 2017, doorgewinterde liefhebbers nog lang zal heugen …. in dan ongekend positieve zin!

  

Neem snel kennis van deze schaatsavonturen door www.fitavontuurlijkesportreizen.nl te raadplegen en licht er daarna je vrienden op Facebook direct over in. Want ook zij – en met hen zovele anderen! – zullen niet weten (onbekend als het voor hen wellicht (nog) is), hoe ongekend nieuw en mooi, uitdagend en fantastisch, dit zal uitgroeien tot een onuitwisbare beleving!