Great Wall Mountainbike Challenge 2018

MTB China Start

Na de spectaculaire schaatsmarathon op het Huvskol meer in Mongolië, de Gobi Marathon en schaatsen op de Gele Rivier organiseert Footsteps Sport Events wederom een fantastisch sport event: Mountainbiken tussen de Gele Rivier en de Chinese Muur en delen op de Chinese Muur, op de grens tussen China en Mongolië in Shanxi Provincie.

U fietst hier 5 dagen door een schitterend landschap en waant u in een historisch verleden. Terrasvelden waar de boeren nog met sikkel, zeis en handploeg werken. Waar men woont in grotwoningen en waar de restanten van de Chinese Muur u steeds weer toelachen. U rijdt zelf delen op de Muur!

De Chinese Muur, met een totale lengte van 6000 km, werd gebouwd om de wilde nomaden uit het noorden een halt toe te roepen. Tevergeefs, want in de 13e Eeuw brak de legendarische Dzjengis Khan hier door de muur en legde hiermee de fundamenten voor het grootste wereldrijk ooit!

De Huang Pu, Gele Rivier is hier meer dan 500 meter breed en omgeven door bergen. In dit terrassenlandschap zien we overal de overblijfselen van het langst bouwwerk ter wereld de Chinese Muur.

Great Wall Mountainbike Challenge 2018

Wanneer: 
7 t/m 17 april, 2018
16 t/m 27 juni, 2018

 

Prijs:  € 950, pp**

Groepsgrootte:
De reis gaat door bij een minimum van 10 deelnemers. U krijgt minimaal 4 weken voor de vertrekdatum bericht als de reis niet doorgaat.
Bij het bereiken van het minimum aantal deelnemers, krijgt u meteen bericht dat de reis wél doorgaat.

**Zie ook Reis- en Prijsinfo

Contact
Stefan Rasing
(directeur Fit Avontuurlijke Sportieve reizen)
T: 06 – 42547010
M: info@fitavontuurlijkesportreizen.nl

RESERVEER NU

Reserveren is niet persé boeken!

VAN DAG TOT DAG PROGRAMMA

DAG 1

Internationale vlucht naar Beijing

Dag 2 (D)
U wordt van het vliegveld van Beijing naar uw hotel in de oude stad gebracht waar u een vrij programma heeft. Optioneel kunt u met ons fietsend de stad verkennen. De Hutongs en de Verboden Stad.

Dag 3 (O)
Vandaag kunt u zelf de stad verkennen of met ons naar de Chinese Muur (optioneel). Ook bieden wij een schitterende acrobatiek show aan (niet ingegrepen). Vroeg in de avond vertrekken we naar het station, waar we de nachttrein nemen naar Suozhou.

Dag 4 (O-L-D)
Vroeg in de ochtend komt u aan in Suozhou. Met de bus rijden we in 5 uur naar de Gele Rivier. De middag kunt u gebruiken om de fietsen te checken en wat van de omgeving te verkennen per fiets.

Dag 5 (O-L-D)
Hoogteverschil: 1030-1570 m. Moeilijkheidsgraad:2 Zwaarte:1
Na een ontbijt bij de boeren begint u aan de eerste etappe en staat u meteen een stevige klim te wachten van 2,8 km naar 1221 m. Hier heeft u een schitterend uitzicht over de Gele Rivier en het terrasachtige landschap. We fietsen 8 km over een asfalt weg en slaan dan af naar het Great Wall Castle over een onverharde weg. Het hele kasteel is gemaakt van het gele klei slip van de Gele Rivier. Er wonen nog steeds boeren in de grotwoningen van het kasteel. Onderweg passeert u vele grotwoningen die verkoeling in de zomer en warmte in de winter bieden en ziet u boeren werken in het veld. We stoppen voor de lunch bij het kasteelfort van Mt Chaoduoshan. Daarna fietsen we verder naar onze eerste overnachtingsplaats bij het Shuiquan Great Wall Castle. We overnachten in tenten.

Dag 6 (O-L-D)
Hoogteverschil: 1308-1800 m. Moeilijkheidsgraad: 2. Zwaarte: 1-2
Na het ontbijt beginnen we een stuk over een asfaltweg met autoverkeer. Daarna gaan we weer verder over een onverhard pad. Een stevige klim volgt over 5.8 km naar 1487 m. We fietsen vandaag langs de Chinese Muur naar de Dept Mountain in een landelijke omgeving. Verderop is de Chinese Muur in een bijzonder goede staat. We overnachten in tenten bij grotwoningen.

Dag 7 (O-L-D)
Hoogteverschil: 1500-1710 m. Moeilijkheidsgraad: 2-3. Zwaarte:1-2
Na het ontbijt vervolgen we het pad langs de Chinese muur. Eerst een vrij vlak terrein, ongeveer 120 m klimmen over 8 km. We fietsen naar beneden door een vallei met schitterende uitzichten over de muur die zich als een slang door het heuvelachtige landschap slingert, door een bos en dan lunch. Overnachting tenten bij grotwoningen.

Dag 8 (O-L-D)
Hoogteverschil: 1450-1695 m. Moeilijkheidsgraad: 2-3. Zwaarte: 2-3
Vandaag overwegend vlak terrein. We passeren een meer waar de Chinese Muur doorheen loopt. We lunchen bij het meer. Daarna fietsen we zelfs delen over de Chinese Muur! We fietsen ongeveer 18 km langs de Chinese Muur die hier nog in opmerkelijk goede staat verkeerd. Dan wat klimwerk naar de Top van de Berg naar de Shakukou Pass ( Pas van de dodende tijger) Overnachting in klein hotel bij de pas.

Dag 9 (O-L-D)
Hoogteverschil: 1164-1884 m. Moeilijkheidsgraad:2-3. Zwaarte:2-3
Vandaag fietsen we over brede paden langs korenvelden en meer dorpjes onderweg. Overal activiteiten in de velden. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan. We fietsen parallel langs de Chinese Muur naar de top van de Beacon Tower. Hier hebben we een magnifiek uitzicht over de streek. Na de lunch gaan de fietsen en wij met de bus naar het hotel in Datong City.

Dag 10 (O-D)
Terugvlucht via Hohot naar Beijing.

Dag 11 (O)
Internationale vlucht naar Nederland waar u dezelfde dag aankomt.

Prijs: € 950,= pp  (afhankelijk van inflatie en indexering)

Inbegrepen in prijs
Alle maaltijden volgens Dag tot Dag programma
O = Ontbijt
L = Lunch
D = Diner
Nederlands en Engelstalige sprekende gidsen
Alle genoemde binnenlandse transfers

Niet inbegrepen in de prijs:
Internationale vlucht: ± € 650,= afhankelijk van het tijdstip van boeken. Bij vroegboeking kan deze prijs lager zijn.
??Internationale transfer mountainbike € ??
Alle niet-genoemde/vermelde maaltijden
Reis- en ziektekosten verzekering
Annuleringsverzekering
Eventuele visumkosten
Optionele excursies
?? Nederlandse reisbegeleiding 50 Euro p.p.

Visum
U kunt uw visum zelf regelen of dit door FIT avontuurlijke Sportreizen laten doen. U kunt dit bij de definitieve boeking aangeven.
U heeft voor het aanvragen van een visum een paspoort nodig dat tot minimaal 6 maanden na vertrek geldig is.

Deelnemersbijeenkomst
Na het reserveren of boeken van uw reis krijgt u van Fit avontuurlijke Sportreizen een uitnodiging voor een deelnemersbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u gedetailleerde achtergrondinformatie over uw reis en heeft u volop gelegenheid om vragen te stellen.

Voor wie
De recreatieve en goed getrainde sporter

Onze missie en visie
Fit Avontuurlijke Sportreizen biedt u de mogelijkheid om van uw duursport een avontuur te maken. Wij bieden sportreizen op plekken waar de natuur en cultuur nog vrijwel onaangetast is door het massa toerisme. FIT Avontuurlijke Sportreizen organiseert voor u het onverwachte, het onbekende in prachtige natuur gebieden. We laten u het basic buitenleven in andere landen ervaren afgewisseld met modernere leefomstandigheden. We werken nauw samen met de lokale bevolking en creëren werkgelegenheid en voorkomen zo vaak de trek naar de stad zodat oude tradities en culturen niet verloren gaan.

Van de sporters die deel hebben genomen aan een van onze reizen horen wij de volgende uitspraken:
“Verwonderd over de natuur en de afwisseling in de reis van traditioneel naar modern.” en “Verrast door het kijkje in het authentieke leven van de lokale bevolking.”
“Je start als individu, maar wordt uiteindelijk een groep.”
“Prettig dat er veel aandacht is voor het individuele prestatieniveau.”
“Geen extreem sport omdat het moet, maar je kunt wel tot je eigen max gaan.”