Mountainbike Challenge van Noord naar Centraal Vietnam

Groen, groener, groenst

Vietnam NoordZuid Start

Overweldigende natuur, bedrijvigheid, tempels, een bewogen historie en vooral een sympathieke bevolking; deze woorden behelzen slechts een fractie van het betoverende Vietnam. Laat een perfect op maat gemaakt jasje maken bij de beroemde kleermakers in Hoi An en probeer scootertjes te ontwijken in de bruisende hoofdstad Hanoi. Geuren, kleuren en smaken komen je tegemoet en maken dit een reis om nooit te vergeten!

Hanoi is de tweede grootste stad van het land. De stad was vroeger tijdens de Franse overheersing van Azië de hoofdstad van Frans Indochina. Later toen Vietnam onafhankelijk was van de Fransen, werd Hanoi de hoofdstad van Noord-Vietnam. Het Franse verleden is nog goed te zien in de stad. In de brede boulevards en oude villa’s zijn deze invloeden het meest aanwezig. Naast de heerlijke Vietnamese keuken vind je ook een aantal typisch Franse producten, zoals stokbroden.
In het noorden van Vietnam vind je bergvolkeren, uitgestrekte natuur en rijstvelden. Deze bouwsteen die je naar Mai Chau in de bergen brengt, is een ideaal alternatief voor Sapa voor reizigers die wat minder tijd hebben. Mai Chau ligt namelijk dichter bij Hanoi en biedt een vergelijkbare belevenis.

Mountainbike Challenge van Noord naar Centraal Vietnam

Wanneer: 
7 t/m 17 maart 2021
18 t/m 28 april 2021
10 t/m 20 oktober 2021
7 t/m 17 november 2021
5 t/m 15 december 2021

Prijs (afhankelijk van inflatie):**
15-24 personen € 1.525,= p.p.
25 of meer € 1.450,= p.p.

Groepsgrootte:
De reis gaat door bij een minimum van 15 deelnemers. U krijgt uiterlijk 4 weken voor vertrekdatum bericht als de reis niet doorgaat.
Bij het bereiken van het minimum aantal deelnemers, krijgt u meteen bericht dat de reis wél doorgaat.
U kunt zich met uw eigen samengestelde groep en of individueel inschrijven.

** Zie Reis- en Prijsinfo

Contact
Stefan Rasing
(directeur Fit Avontuurlijke Sportreizen)
T: 06 – 42547010
M: info@fitavontuurlijkesportreizen.nl

RESERVEER NU

Reserveren is niet persé boeken!

VAN DAG TOT DAG PROGRAMMA

DAG 1
Internationale vlucht naar Hanoi.

DAG 2
Aankomst op de luchthaven van Hanoi en transfer naar uw hotel. ’s middags kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. U kunt onder andere de literatuur tempel, Ho Chi Minh complex en het volkenkunde Museum bezichtigen. Rond het Hoan Kiem meer wandelen is een aanrader.

 

Vietnam Noord Centraal Rotsen in water

 

DAG 3 (O-L-D)
Na het ontbijt vertrekken we vroeg richting Mai Chau. Het eerste stuk (65 km) leggen we per bus af. Onderweg kunt u genieten van het schitterende Vietnamese landschap. We gebruiken een vroege lunch in een lokaal restaurant.
Na de lunch beginnen we met een gemakkelijke mountainbike etappe van 80 km naar het Hoa Binh reservoir. De uitzichten zijn geweldig met het groene meer in de verte, en de bergen die zich uitstrekken naar de hemel aan uw linkerhand. U overnacht in Poom Coom dorp in gelijk genaamd pension.

DAG 4 (O-L-D) 
Onze route van vandaag (75 km) brengt ons via verharde en onverharde wegen naar prachtige plekken. Een van de wegen bestaat uit 15 uitdagende kilometers met een hoogteverschil van 500 meter. Hoogtepunten onderweg zijn onder andere een korte Ma rivier boottocht, van dorp tot dorp fietsen, en een bezoek op de fiets naar het Pu Luong Natuurreservaat.
We overnachten in een lokale Thaise steltenlopers homestay in Khu Muong dorpje gelegen tussen kalksteen Bergen en rijsterrassen- misschien wel één van de mooiste plekken van onze reis.

 

Vietnam Noord Centraal steltenhuis

 

DAG 5 (O-L-D)
Vandaag overbruggen we 225 km van Pu Luong naar Do Luong. In totaal fietsen we 100 km, de rest reizen we per busje omdat het terrein onbegaanbaar is voor mountainbikes.
We beginnen onze mountainbiketocht  vandaag op een kleine weg die aansluit op Cam Thuy. Vanaf hier hebben we een snelle etappe op gladde asfalt wegen langs de HCM snelweg naar Ngoc Lac en naar Lam Son en Yen Cac. We overnachten in hotel Do Luong.

DAG 6 (O-L-D)
Vandaag fietsen we de hele dag, 116 km. We doen langzaam aan de rond het podium van Tan Ky, het startpunt van de historische Ho Chi Minh trail in de oorlogstijd. Het werd als knooppunt voor materiaal toevoerlijn. Amerikaanse vliegtuigen hebben hier zwaar gebombardeerd om de kruising te vernietigen. We blijven Tri Le en beginnen samen het podium te Huong Son. We overnachten in een pension.

 

Vietnam Noord Centraal biker

 

DAG 7 (O-L-D)
We reizen in de bus, bergop naar de Kheve kruising. Dit is de beroemde kruising. Dit is de beroemde kruising van de HCM trail en de weg no. 12 die Oost en West verbinden met het Truong Son gebergte. We nemen een snelle etappe 25 kilometer naar Pheo, gevolgd door 20 kilometer naar Da Deo bergpas en steken Son gebergte over. Na de picknick lunch mountainbiken we naar Xuon Zoon. We overnachten, na in totaal 100 km gefietst te hebben, in een hotel in Dong Hoi stad.

DAG 8 (O-L-D)
Vandaag mountainbiken we in totaal 100 km, en de overige 132 km overbruggen we per bus omdat het terrein onbegaanbaar voor mountainbikers is. In de ochtend fietsen we van Dong Hoi naar Dakrong. Lunchen en s’middags mountainbiken we van Dakrong naar Aluoi waar we overnachten in een Homestay.

 

Vietnam Noord Centraal Persoon in rijstveld

 

DAG 9 (O-L-D)
Vandaag mountainbiken we 100 km oa. door een mooi dennenbos en eucalyptus plantage geplant na oorlogstijd. We passeren de Truong Son National Cemetery vervolgens naar Hue. Het busje brengt ons van Hue terug naar Hoi An waar we overnachten in een homestay.
DAG 10 (O) 
In de ochtend tijd kunt u ontspannen op het strand van Hoi An, waarna we in de middag een binnenlandse vlucht naar Hanoi nemen. Vanaf de luchthaven wordt u naar uw hotel gebracht.

DAG 11 (O)
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Hanoi gebracht voor de internationale vlucht naar huis (O)

N.B. Optionele programma’s om uw verblijf te voorafgaand en of aansluitend te verlengen zijn mogelijk.

Prijs (afhankelijk van inflatie)
15 – 24 Personen € 1.525,= p.p.
25 of meer personen € 1.450,= p.p.

Inbegrepen in prijs
Alle maaltijden volgens Dag tot Dag programma
O = Ontbijt
L = Lunch
D = Diner
Engelstalige sprekende gidsen
Alle genoemde transfers
Bagage transport in Vietnam

Niet inbegrepen in de prijs:
Internationale vlucht Hanoi € 650,=
Internationale transferkosten mountainbike € 200,=
Alle niet-genoemde/vermelde maaltijden
Reis- en ziektekosten verzekering
Annuleringsverzekering
Eventuele visumkosten
Optionele excursies
Er wordt gebruik gemaakt van hotels waarbij twee personen een kamer delen. Upgrade is mogelijk op aanvraag. Indien u een eigen kamer wilt, zijn hier extra kosten aan verbonden.

Visum
U kunt uw visum zelf regelen of dit door FIT avontuurlijke Sportreizen laten doen. U kunt dit bij de definitieve boeking aangeven.
U heeft voor het aanvragen van een visum een paspoort nodig dat tot minimaal 6 maanden na vertrek geldig is.

Deelnemersbijeenkomst
Na het reserveren of boeken van uw reis krijgt u van Fit avontuurlijke Sportreizen een uitnodiging voor een deelnemersbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u gedetailleerde achtergrondinformatie over uw reis en heeft u volop gelegenheid om vragen te stellen.

Voor wie
De recreatieve en goed getrainde sporter

Onze missie en visie
Fit Avontuurlijke Sportreizen biedt u de mogelijkheid om van uw duursport een avontuur te maken. Wij bieden sportreizen op plekken waar de natuur en cultuur nog vrijwel onaangetast is door het massa toerisme. FIT Avontuurlijke Sportreizen organiseert voor u het onverwachte, het onbekende in prachtige natuur gebieden. We laten u het basic buitenleven in andere landen ervaren afgewisseld met modernere leefomstandigheden. We werken nauw samen met de lokale bevolking en creëren werkgelegenheid en voorkomen zo vaak de trek naar de stad zodat oude tradities en culturen niet verloren gaan.

Van de sporters die deel hebben genomen aan een van onze reizen horen wij de volgende uitspraken:
“Verwonderd over de natuur en de afwisseling in de reis van traditioneel naar modern.” en “Verrast door het kijkje in het authentieke leven van de lokale bevolking.”
“Je start als individu, maar wordt uiteindelijk een groep.”
“Prettig dat er veel aandacht is voor het individuele prestatieniveau.”
“Geen extreem sport omdat het moet, maar je kunt wel tot je eigen max gaan.”