Mountainbike Challenge Vietnam (16 dagen)

Ontmoet de Moncks

Vietnam Start

Overweldigende natuur, bedrijvigheid, tempels, een bewogen historie en vooral een sympathieke bevolking; deze woorden behelzen slechts een fractie van het betoverende Vietnam. Laat een perfect op maat gemaakt jasje maken bij de beroemde kleermakers in Hoi An en probeer scootertjes te ontwijken in de bruisende hoofdstad Hanoi. Geuren, kleuren en smaken komen je tegemoet en maken dit een reis om nooit te vergeten!
Vietnam is een bijzonder land. Het land is rijk aan cultuur en zit vol historische bezienswaardigheden. Waarvan er een aantal op de Wereldgoederflijst van UNESCO staan. Vietnam heeft het je allemaal te bieden.

Hanoi
De Vietnamezen kennen geen verkeerregels. Dat is het eerste wat opvalt zodra je in Hanoi aankomt. Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en zit vol culturele bezienswaardigheden. In Hanoi vind je onder andere het museum en mausoleum van Ho Chi Minh.

Hoi An
Hoi An is een charmant plaatsje vol lampionnen. Met een klein budget laat je hier mooie kleding op maat maken. Wees hier op voorbereid voor je aankomt. Je hebt namelijk de keuze uit een zeer breed assortiment aan mooie kledingstukken. Daarnaast kan je zelf met een ontwerp aangeven wat jouw kledingstuk uniek maakt.

Nha Trang
Nha Trang is een idyllische badplaats om uit te rusten tijdens je reis. Ook is het een perfecte plaats om te duiken of snorkelen. De zee is heel helder en biedt veel diversiteit in aan onderwaterleven. Voel de frisse wind aan de kust van Nha Trang tijdens een ritje op een gehuurde scooter.

Da Lat
Vanuit Nha Trang is het bergplaatsje Da LAt te bereiken via de easyriders. De easyriders zijn mottorijders die al jarenlange ervaringen hebben met het rondtoeren van toeristen door de bergen van Vietnam. Easyriders vertellen je meer over de geschiedenis van het land en rijden je door bergdorpjes waar je normaal gesproken als toerist niet kunt komen.

Ho Chi Minh
In de stad Ho Chi Minh vind je veel dat je vertelt over de Vietnamese oorlog. Zo is een bezoekje aan het War museum een aanrader. Ook de indrukwekkende Cu Chi Tunnels zijn in Ho Chi Minh te vinden. Vanuit Ho Chi Minh maak je een vaartocht over de Mekong Delta. In Ho Chi Minh vind je ook veel gezellige uitgaansgelegenheden die je trip naar deze stad helemaal compleet maken

Mountainbike Challenge Vietnam

Wanneer: 

8 t/m 23 maart 2021
19 april t/m 4 mei 2021
11 t/m 26 oktober 2021
8 t/m 23 november 2021
29 november t/m 14 december 2021

Deze reis vindt elk jaar plaats.

Prijs (afhankelijk van inflatie): **
€ 1.550,= p.p.

Groepsgrootte:
De reis gaat door bij een minimum van 15 deelnemers. U krijgt uiterlijk 4 weken voor vertrekdatum bericht als de reis niet doorgaat.
Bij het bereiken van het minimum aantal deelnemers, krijgt u meteen bericht dat de reis wél doorgaat. U kunt zich met uw eigen samengestelde groep en of individueel inschrijven.

** Zie Reis- en Prijsinfo

Contact
Stefan Rasing
(directeur Fit Avontuurlijke Sportreizen)
T: 06 – 42547010
M: info@fitavontuurlijkesportreizen.nl

RESERVEER NU

Reserveren is niet persé boeken!

VAN DAG TOT DAG PROGRAMMA

DAG 1
Internationale vlucht naar Hanoi.

DAG 2
Aankomst op de luchthaven van Hanoi en transfer naar uw hotel. In de middag is er tijd om wat uit te rusten of op uw gemak een eerste indruk buiten op te doen. Mogelijkheden:: Literatuur Tempel, Ho Chi Minh complex, Volkenkunde Museum, wandeling rond het Hoan Kiem-meer en meedoen in een Water Puppet Show.
U krijgt vandaag uw huur Mountainbike (indien van toepassing).


Vietnam Brommer

DAG 3 (O-L-D)
Vandaag is de eerste dag van de Mountainbike Challenge (145km, 80km fietsen, ongeveer 40 km off road). U vertrekt vroeg vanuit uw hotel in Hanoi. Onderweg wordt u getrakteerd op het fantastische Vietnamese platteland. Vroege lunch in een lokaal restaurant. Daarna fietsen we langs het Hoa Binh reservoir. De uitzichten zijn geweldig met het groene meer wat zich in de verte uitstrekt naar rechts en de bergen die zich uitstrekken  naar de hemel aan uw linkerhand, en rijst veld. Voel een verbondenheid met de natuurlijke omgeving en maak onderweg kennis met de  lokale cultuur van Muong & Thaise mensen. Overnachting in Poom Coom dorp pension.

DAG 4 (O-L-D) 
Onze route van vandaag (75 km, waarvan ongeveer 30 km offroad) brengt ons langs verharde en onverharde wegen en zal onder meer een uitdagende 15 km accent met een hoogteverschil van 500 meter plus bevatten. Hoogtepunten onderweg zijn een korte Ma rivier boottocht, dorp-tot-dorp fietsen, een bezoek op de fiets naar Pu Luong Natuurreservaat. We overnachten in een Home Stay bij de lokale Thaise steltenlopers in Kho Muong. Een schilderachtig dorpje gelegen tussen kalksteen Bergen en rijstterrassen – misschien wel een van de mooiste lokaties van deze reis..

Vietnam Overview

DAG 5 (O-L-D)
We beginnen onze tocht vandaag (225 km, 100 km fietsen) op een kleine weg die aansluit op Cam Thuy. Vanaf hier hebben we een snelle etappe op glad asfalt langs de Ho Chi Minh snelweg naar Ngoc Lac en andere touring naar Lam Son en Yen Cac. Lunchen op de route en verder te doen Luong. Aankomst in Do Luong in de late namiddag, check-in mini-hotel voor overnachting.

DAG 6 (O-L-D)
Vandaag hebben we een hele dag fietsen (116 km). We beginnen langzaam om Tan Ky, het startpunt van de historische Ho Chi Minh trail in de oorlogstijd. Het was een belangrijk knooppunt voor de toevoerleidingen tijdens de Vietnam oorlog. Amerikaanse vliegtuigen hebben hier zwaar gebombardeerd. We beginnen aan de zware etappe en zullen stops inlassen om even op adem te komen.

DAG 7 (O-L-D)
Vandaag leggen we 200 km af, waarvan 100 km fietsend. We reizen in een busje, bergop voor ongeveer een uur naar de Kheve kruising. Dit is de beroemde kruising van de HCM-trail en de weg N0.12 die oost en west verbinden met het Truong Son-gebergte.
We nemen een snelle route 25 km naar Pheo, gevolgd door 20 km naar Da Deo bergpas, voor de oversteek naar het Truong Son-gebergte. Hier hebben we een picknick lunch en in de middag fietsen we naar Xuon Son en Dong Hoi stad. Check in en overnachting in 2-sterren hotel.

DAG 8 (O-L-D)
Vandaag hebben we een halve dag op de Van van Dong Hoi naar Dakrong. Lunchen en ’s middags fietsen we van Dakrong naar Aluoi. Uiteindelijk hebben we in 232 km, waarvan 100 km fietsend afgelegd. We overnachten in homestay in A Luoi.

Vietnam Fietser in dorp

DAG 9 (O-L-D)
Vandaag (200 km, 100 km fietsen) fietsen we door een mooie dennenbos en eucalptus plantage geplant na oorlogstijd. We passeren de Truong Son National Cemetery vervolgens naar Hue. Ons busje brengt ons van Hue naar het hotel in Hoi An.

DAG 10 (O) 
Vandaag heeft u een vrije dag om een bezoek te brengen aan de oude stad Hoi An oude stad, optie voor bezoek Zijde dorp, en u kunt zien hoe de lokale bevolking lantaarns maakt.

DAG 11 (O-L-D)
Vanmorgen vertrekken we per busje naar Quang Ngai, langs de kust lijn, gevolgd door een lunch op het gouden zand van Sa Huynh strand.  In de middag klimmen we weer op de fiets en rijden door rijstvelden en door vissersdorpjes met uitzicht over de zee met mooie stranden. We steken een zeer lange brug over Thi Nai Lagoon waarna we Quy Nhon bereiken waar we overnachten.(295 km, 80 km fietsen)

DAG 12 (O-L-D)
Onze rit van Quy Nhon naar Nha Trang (225 km, 100 km fietsen) beslaat een deel Vietnam met de meest schilderachtige kustlijn met blauwe lagunes, pittoreske vissersdorpen en de baaien vol fel gekleurde boten.We lunchen op het strand van Dai Lanh en rijden door naar de waterkant van Nha Trang waar we overnachten.

Vietnam Boot voor rots

DAG 13 (O-L-D)
Vanochtend nemen we een uitdagende klim bergop naar Dalat. We rijden landinwaarts van Nha Trang. Dit is de nieuwe route ten westen van Nha Trang naar Khanh Vinh rond 30 km vlakke weg voordat de bergen beginnen. Dit is een mooie smal stuk asfalt door het tropisch bos naar het hoogland, 50km klimmen naar Hon Giao en 50 km over een paar passen naar Dalat voor onze overnachting.

DAG 14 (O-L-D)
We beginnen vandaag met een kronkelende zes mijl afdaling van Dalat door dennenbossen op de glooiende en geleidelijk dalende weg naar Di Linh, We gaan door tal van koffie, thee, bananen, en rubberplantages geplant in de rijke, rode aarde die merken het Centrale Hoogland als de plaats waar de beste thee en koffie van Vietnam wordt gekweekt. We lunchen onderweg en gaan met het busje de laatste 200 km naar Ho Chi Minh stad.

DAG 15 (O)

Vandaag heeft u een vrije dag in Ho Chi Minh.

DAG 16 (O)

Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Nederland.

N.B. Optionele programma’s om uw verblijf te voorafgaand en of aansluitend te verlengen zijn mogelijk.

Prijs (afhankelijk van inflatie)
€ 1.550,= p.p

Inbegrepen in prijs
Alle maaltijden volgens Dag tot Dag programma
O = Ontbijt
L = Lunch
D = Diner
Engelstalige sprekende gidsen
Alle genoemde transfers
Bagage transport in Vietnam

Niet inbegrepen in de prijs:
Internationale vlucht Vietnam € 650,=
Internationale transferkosten mountainbike € 200,=
Alle niet-genoemde/vermelde maaltijden
Reis- en ziektekosten verzekering
Annuleringsverzekering
Eventuele visumkosten
Optionele excursies
Er wordt gebruik gemaakt van hotels waarbij twee personen een kamer delen. Upgrade is mogelijk op aanvraag. Indien u een eigen kamer wilt, zijn hier extra kosten aan verbonden.

Visum
U kunt uw visum zelf regelen of dit door FIT avontuurlijke Sportreizen laten doen. U kunt dit bij de definitieve boeking aangeven.
U heeft voor het aanvragen van een visum een paspoort nodig dat tot minimaal 6 maanden na vertrek geldig is.

Deelnemersbijeenkomst
Na het reserveren of boeken van uw reis krijgt u van Fit avontuurlijke Sportreizen een uitnodiging voor een deelnemersbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u gedetailleerde achtergrondinformatie over uw reis en heeft u volop gelegenheid om vragen te stellen.

Voor wie
De recreatieve en goed getrainde sporter

Onze missie en visie
Fit Avontuurlijke Sportreizen biedt u de mogelijkheid om van uw duursport een avontuur te maken. Wij bieden sportreizen op plekken waar de natuur en cultuur nog vrijwel onaangetast is door het massa toerisme. FIT Avontuurlijke Sportreizen organiseert voor u het onverwachte, het onbekende in prachtige natuur gebieden. We laten u het basic buitenleven in andere landen ervaren afgewisseld met modernere leefomstandigheden. We werken nauw samen met de lokale bevolking en creëren werkgelegenheid en voorkomen zo vaak de trek naar de stad zodat oude tradities en culturen niet verloren gaan.

Van de sporters die deel hebben genomen aan een van onze reizen horen wij de volgende uitspraken:
“Verwonderd over de natuur en de afwisseling in de reis van traditioneel naar modern.” en “Verrast door het kijkje in het authentieke leven van de lokale bevolking.”
“Je start als individu, maar wordt uiteindelijk een groep.”
“Prettig dat er veel aandacht is voor het individuele prestatieniveau.”
“Geen extreem sport omdat het moet, maar je kunt wel tot je eigen max gaan.”