Mountainbike Challenge Vietnam Noord-West en de Mekong Delta

Reis door het land van de blauwe draak

Vietnam Mekong Start

Overweldigende natuur, bedrijvigheid, tempels, een bewogen historie en vooral een sympathieke bevolking; deze woorden behelzen slechts een fractie van het betoverende Vietnam. Laat een perfect op maat gemaakt jasje maken bij de beroemde kleermakers in Hoi An en probeer scootertjes te ontwijken in de bruisende hoofdstad Hanoi. Geuren, kleuren en smaken komen je tegemoet en maken dit een reis om nooit te vergeten!

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en de tweede grootste stad van het land. De stad was vroeger tijdens de Franse overheersing van Azië de hoofdstad van Frans Indochina. Later toen Vietnam onafhankelijk was van de Fransen, werd Hanoi de hoofdstad van Noord-Vietnam. Het Franse verleden is nog goed te zien in de stad. In de brede boulevards en oude villa’s zijn deze invloeden het meest aanwezig.

Tijdens de route naar de Khau Pha Pass maakt u kennis met het authentieke Vietnam en haar de kleurrijke bergvolkeren.  Na de pittige heuvels van de Pass (max 2073m) volgt  Ho Chi Minh stad en fietsen langs waterwegen in de Mekong Delta.

Hurkend op een krukje slurp je van de lokale pho soep en verovert Vietnam’s enorme levenslust een warm plekje in je hart.

Mountainbike Challenge Vietnam Noord-West en de Mekong Delta

Wanneer: 
17 t/m 30 maart 2021
14 t/m 27 april 2021
15 t/m 29 september 2021
13 t/m 26 oktober 2021
17 november t/m 30 november 2021
1 t/m 14 december 2021

Deze reis vindt elk jaar plaats.

Prijs (afhankelijk van inflatie):**
15-24 personen € 1.072,= p.p.
25  personen of meer € 1.037,= p.p.

Groepsgrootte:
De reis gaat door bij een minimum van 15 deelnemers. U krijgt uiterlijk 4 weken voor vertrekdatum bericht als de reis niet doorgaat.
Bij het bereiken van het minimum aantal deelnemers, krijgt u meteen bericht dat de reis wél doorgaat.
U kunt zich met uw eigen samengestelde groep en of individueel inschrijven.

** Zie Reis- en Prijsinfo

Contact
Stefan Rasing
(directeur Fit Avontuurlijke Sportreizen)
T: 06 – 42547010
M: info@fitavontuurlijkesportreizen.nl

RESERVEER NU

Reserveren is niet persé boeken!

VAN DAG TOT DAG PROGRAMMA

DAG 1
Internationale vlucht naar Hanoi.

DAG 2
Aankomst op de luchthaven van Hanoi en transfer naar uw hotel. In de middag is er tijd om wat uit te rusten of op uw gemak een eerste indruk buiten op te doen. Mogelijkheden:: Literatuur Tempel, Ho Chi Minh complex, Volkenkunde Museum, wandeling rond het Hoan Kiem-meer en meedoen in een Water Puppet Show.
U krijgt vandaag uw huur Mountainbike (indien van toepassing).

Vietnam Mekong Stadsverkeer

 

DAG 3 (O-L-D)
Vanaf Hanoi, fietsen we langs de Rode Rivier naar Son Tay. Onderweg brengen we een bezoek aan het oude dorp Duong Lam. Na de lunch fietsen we om het Dong Mo meer. Het diner gebruiken we in Thanh Thuy hotspring hotel.

DAG 4 (O-L-D) 
De bus brengt ons naar Thanh Son. Daar klimmen we op de fiets voor de beklimming van de Deo Khe berg. Daarna fietsen we door mooie thee plantages naar Nghia Lo waar we overnachten in een guesthouse.

 

Vietnam Mekong Natuurpad

 

DAG 5 (O-L-D)
Vandaag hebben we een lange maar prachtige fietsdag van Nghia Lo naar Khao Pha voor de boeg, met verschillende beklimmingen. We overnachten in een guesthouse.

DAG 6 (O-L-D)
We beginnen de dag met een echte uitdaging; de beklimming van de Khau Pha pas, 1200 meter! Daarna gaat het berafwaarts door en langs rijstterasvelden naar Than Uyen voor een overnachting in een guesthouse.

DAG 7 (O-L-D)
Weer een pittige dag: 97 km fietsen over pittige heuvels met panoramische uitzichten! Hoogte: Min 400m, max 2073m. De overnachting is in Sapa in een hotel.

Vietnam Mekong Bergdorp

 

DAG 8 (O-L-D)
Vandaag wandelen wij 5/6 uur door rijstvelden, bamboebossen en pitoreske dorpjes. We bezoeken een familie in Taphin. We komen terug in ons hotel in Sapa voor het diner.

DAG 9 (O-L-D)
We fietsen rond het Khoang dorp en passeren rijstvelden en dorpen op weg naar Lao Cai. Hier kunt u douchen en wat rusten. Na het diner nemen we de nacht trein met soft sleepers naar Hanoi.

DAG 10 (O) 
De trein arriveert rond 05.00u in Hanoi. Check-in mini hotel voor een douche en ontbijt. Aansluitend wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Ho Chi Minh Stad. Nadat u daar vin het hotel heeft ingecheckt, heeft u de rest van de dag om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Mogelijkheden om te bezoeken: Jade Emperor Pagoda, het Oorlogsmuseum, de Notre Dame kathedraal, het historische Centrale Post kantoor.

 

Vietnam Mekong fiets op boot

DAG 11 (O)
We beginnen de dag met een bootocht door de Mekong Delta. Onderweg stoppen we op enkele eilandjes voor bezichtiging dorpjes, home stay bezoek voor lokale thee en honing en een lokale wijnboer. Daarna kunt u zelf in een sampan door de delta varen.
Na de lunch voor wie wil 50 km off road fietsen. Bezoek drijvende markt en cruise Mekong Rivier. Onze dag eindigt op Binh Hoa Phuoc & An Binh Eiland voor een spectaculaire zonsondergang over de oevers van de Mekong, waar we ook overnachten.

DAG 12 (O-L-D)
Schitterende fietsdag (50km) langs dorpjes waar terracotta en aardewerk producten worden gemaakt, rijstvelden en na de lunch brengt de bus ons naar ons hotel voor de komende 2 dagen in Can Tho stad. Hier heeft u wat vrije tijd om over de oude stadspromenade te wandelen.

DAG 13 (O-L-D)
We beginnen de dag met een boottocht naar de imposante drijvende markt van Cai Rang. Daarna gaan we fietsen door de Mekong delta.

Vietnam Mekong

DAG 14 (O)
U wordt teruggebracht naar Ho Chi Minh en kunt hier, afhankelijk van uw vertrektijd nog wat vrij tijd doorbrengen.. U wordt op tijd naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland.

N.B. Optionele programma’s om uw verblijf te voorafgaand en of aansluitend te verlengen zijn mogelijk.

Prijs (afhankelijk van inflatie)
15 – 24 Personen € 1.072,= p.p.
25 of meer personen € 1.037,= p.p.

Inbegrepen in prijs
Alle maaltijden volgens Dag tot Dag programma
O = Ontbijt
L = Lunch
D = Diner
Engelstalige sprekende gidsen
Alle genoemde transfers
Bagage transport in Vietnam

Niet inbegrepen in de prijs:
Internationale vlucht Vietnam € 650,=
Internationale transferkosten mountainbike € 200,=
Alle niet-genoemde/vermelde maaltijden
Reis- en ziektekosten verzekering
Annuleringsverzekering
Eventuele visumkosten
Optionele excursies
Er wordt gebruik gemaakt van hotels waarbij twee personen een kamer delen. Upgrade is mogelijk op aanvraag. Indien u een eigen kamer wilt, zijn hier extra kosten aan verbonden.

Visum
U kunt uw visum zelf regelen of dit door FIT avontuurlijke Sportreizen laten doen. U kunt dit bij de definitieve boeking aangeven.
U heeft voor het aanvragen van een visum een paspoort nodig dat tot minimaal 6 maanden na vertrek geldig is.

Deelnemersbijeenkomst
Na het reserveren of boeken van uw reis krijgt u van Fit avontuurlijke Sportreizen een uitnodiging voor een deelnemersbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u gedetailleerde achtergrondinformatie over uw reis en heeft u volop gelegenheid om vragen te stellen.

Voor wie
De recreatieve en goed getrainde sporter

Onze missie en visie
Fit Avontuurlijke Sportreizen biedt u de mogelijkheid om van uw duursport een avontuur te maken. Wij bieden sportreizen op plekken waar de natuur en cultuur nog vrijwel onaangetast is door het massa toerisme. FIT Avontuurlijke Sportreizen organiseert voor u het onverwachte, het onbekende in prachtige natuur gebieden. We laten u het basic buitenleven in andere landen ervaren afgewisseld met modernere leefomstandigheden. We werken nauw samen met de lokale bevolking en creëren werkgelegenheid en voorkomen zo vaak de trek naar de stad zodat oude tradities en culturen niet verloren gaan.

Van de sporters die deel hebben genomen aan een van onze reizen horen wij de volgende uitspraken:
“Verwonderd over de natuur en de afwisseling in de reis van traditioneel naar modern.” en “Verrast door het kijkje in het authentieke leven van de lokale bevolking.”
“Je start als individu, maar wordt uiteindelijk een groep.”
“Prettig dat er veel aandacht is voor het individuele prestatieniveau.”
“Geen extreem sport omdat het moet, maar je kunt wel tot je eigen max gaan.”