Mystic Altai Mongolie Challenge incl Golden Eagle Festival

Altay incl start

FIT avontuurlijke Sportreizen is gespecialiseerd in reizen waarin veel contact wordt gemaakt met de lokale nomadenbevolking. Met de mountainbike hebt u de mogelijkheid om de nog authentieke nomadencultuur van echt dichtbij te kunnen beleven! U fietst in ongerepte natuur, geen auto’s, blauwe luchten en prachtige Altaigebergte en zijn Kazachse nomaden in het westen van het land.
De uitdagende tracks , midden in de schitterende bergachtige natuur, adembenemende landschappen, langs hutten van Kazakken. U waant zich terug in de tijd, het leven draait hier echt alleen om de primaire behoeften. Geen auto’s, frisse heldere lucht, prachtige bergen. U ontmoet Kazakken die jagen met adelaars en paarden.

Maak kennis met één van de mooiste landen ter wereld waar mensen en natuur nog in harmonie samenleven; waar mensen met paard en adelaar jagen en waar authentieke tradities en rituelen nog in ere worden gehouden. Combineer een 4 daagse Mountainbike Challenge met het eeuwenoude adelaarsfestival in het Altai gebergte in het westen van Mongolië.

Adelaarsfestival
Met hun paard en roofvogel leggen de Kazak nomaden gedurende twee dagen verschillende proeven van bekwaamheid af. U zult niet alleen getuige zijn van de jacht met behulp van hun trotse koningsadelaars maar ook van een spectaculaire kamelenrace.

We bieden u  de mogelijkheid uw reis te verlengen en de verlaten Gobiwoestijn in het zuiden tegen de grens met China tot de noordelijke taigabossen nabij Siberië en het groene steppelandschap in Centraal-Mongolië te  zien.
Daarnaast kunt u als extra optie vanuit China of Rusland per trein over de beroemde Trans Siberië spoorlijn naar Mongolië reizen. Met eventuele uitbreidingen in St. Petersburg, Moskou en Peking.

Mystic Altai Mongolie Challenge inclusief het adelaarsfestival in het Altai Gebergte in Mongolië

Wanneer: 9 t/m 20 september 2021!

Deze reis vindt elk jaar plaats.

Prijs (afhankelijk van inflatie: **
vanaf € 1.780,= p.p.

Groepsgrootte:
Vanaf 10 personen per groep. Grotere groepen is ook mogelijk. U kunt zich met uw eigen samengestelde groep en of individueel inschrijven. De reis gaat door bij een minimum van 10 deelnemers. U krijgt voor 4 weken voor de vertrekdatum bericht als de reis niet doorgaat.
Bij het bereiken van het minimum aantal deelnemers, krijgt u meteen bericht dat de reis wél doorgaat.

** Zie Reis- en Prijsinfo

Contact
Stefan Rasing
(directeur Fit Avontuurlijke Sportieve reizen)
T: 06 – 42547010
M: info@fitavontuurlijkesportreizen.nl

RESERVEER NU

Reserveren is niet persé boeken!

VAN DAG TOT DAG PROGRAMMA

DAG 1
Vlucht naar Ulaanbaater in Mongolië

DAG 2 (D)
Aankomst in Ulaanbaater, de hoofdstad van Mongolië en transfer naar uw hotel. De rest van de dag heeft u vrij programma. U kunt een bezoek brengen aan het Boeddhistische klooster Gandan. Het bevat één van de grootste staande Buddha’s in Azië (26 meter hoog). Wij bieden u een welkom diner aan in een grote Mongoolse tent met traditionele muziek en dans.

DAG 3 (O-L-D)
Na het ontbijt vliegt u naar Ulgi in West Mongolië. Het Altai gebergte is nog vrijwel onbedorven. Een 35 kilometer durende rit over de steppen brengt u naar het tentenkamp Sagsai Country.

DAG 4 en 5 (O-L-D)
U beleeft de komende 2 dagen het Adelaarsfestival.

Op de eerst dag bent u rond 11.00 uur getuige zijn van de openingsceremonie waarbij de deelnemers op hun paarden met hun adelaren het festivalterrein betreden.

Mongolie incl Kazakken

Alle deelnemers tonen uitgebreid hun tenue en hulpmiddelen voor de jacht. s Middags wordt snelheid en behendigheid van de adelaars beoordeeld.’s Avonds zult u getuige zijn van een concert met traditionele Kazakse zang en dans.

Op de tweede dag van het festival worden de adelaars losgelaten op een klif om vossenhuiden aan te vallen. De adelaars worden beoordeeld op hun succes in het grijpen van de huiden en op hun snelheid.

Mongolie incl jongen met adelaar


Vervolgens binden de plaatselijke bewoners met elkaar de strijd aan in een traditioneel spel genaamd Kekbar, waarbij te paard geitenhuiden worden opgepakt en doorgegeven. Kracht en bijzondere behendigheid op het gebied van paardrijden zijn daarbij zeer zeker vereist. In de namiddag worden de winnaars van de festival spelen bekend gemaakt, waarna een grootst feestdiner wordt aangericht.

 

DAG 6, 7, 8 en 9 (O-L-D)
We gaan elke dag gaan we mountainbiken, 60-70 km off road. Elke rit heeft zijn eigen charme, vlak maar ruig terrein of klimmend over de heuvels. Onderweg zien we het nomaden leven aan ons voorbij trekken. en zijn er verzorgingspunten voor snacks en drank. We komen elke avond terug in het tentenkamp.

Altay incl runderen

DAG 10 (O-L-D)
Vandaag maken we een schitterende wandeling naar de besneeuwde bergen en brengen we onderweg bezoek aan een traditionele nomadenfamilie met hun vilten tenten, paarden en vee. Hier leren en ervaren we het zware maar mooie bestaan van de nomadencultuur. De overnachting is in het tentenkamp.

DAG 11 (O-L)
Van het tentenkamp rijden we per auto terug naar Ulgi. Daar nemen we een binnenlandse vlucht terug naar Ulaanbaatar, waar we een bezoek aan het historisch museum en de lokale markt brengen. U overnacht in een hotel.

 

Altay incl jongen met geiten

DAG 12 (O)
Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Ulbaanbaatar gebracht voor uw vlucht naar huis waar u nog dezelfde dag aankomt.

N.B. Optionele programma’s om u verblijf te verlengen voor – en of aansluitend aan deze reis is mogelijk.

Prijs vanaf € 1.780,= p.p.  afhankelijk van inflatie)

Inbegrepen in prijs

 • Alle maaltijden volgens Dag tot Dag programma
  O = Ontbijt
  L = Lunch
  D = Diner
 • Alle overnachtingen eenvoudige hotel/tenten kampen
 • Engelstalige sprekende gidsen
 • Alle transfers
 • Alle binnenlandse vluchten

Niet inbegrepen in de prijs

 • Alle persoonlijke uitgaven
 • Internationale vlucht ± € 600,= Hoe vroeger u boekt, hoe goedkoper de vlucht
 • Reis- en ziektekostenverzekering
 • Eventuele visumkosten
 • Internationaal Mountainbike Transfer. Kosten indicatie per mountainbike ± € 200,=

Visum
U kunt uw visum zelf regelen of dit door FIT avontuurlijke Sportreizen laten doen. U kunt dit bij de definitieve boeking aangeven.
U heeft voor het aanvragen van een visum een paspoort nodig dat tot minimaal 6 maanden na vertrek geldig is.

Deelnemersbijeenkomst
Na het reserveren of boeken van uw reis krijgt u van Fit avontuurlijke Sportreizen een uitnodiging voor een deelnemersbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u gedetailleerde achtergrondinformatie over uw reis en heeft u volop gelegenheid om vragen te stellen.

Voor wie
De recreatieve en goed getrainde sporter

Onze missie en visie
Fit Avontuurlijke Sportreizen biedt u de mogelijkheid om van uw duursport een avontuur te maken. Wij bieden sportreizen op plekken waar de natuur en cultuur nog vrijwel onaangetast is door het massa toerisme. FIT Avontuurlijke Sportreizen organiseert voor u het onverwachte, het onbekende in prachtige natuur gebieden. We laten u het basic buitenleven in andere landen ervaren afgewisseld met modernere leefomstandigheden. We werken nauw samen met de lokale bevolking en creëren werkgelegenheid en voorkomen zo vaak de trek naar de stad zodat oude tradities en culturen niet verloren gaan.

Van de sporters die deel hebben genomen aan een van onze reizen horen wij de volgende uitspraken:
“Verwonderd over de natuur en de afwisseling in de reis van traditioneel naar modern.” en “Verrast door het kijkje in het authentieke leven van de lokale bevolking.”
“Je start als individu, maar wordt uiteindelijk een groep.”
“Prettig dat er veel aandacht is voor het individuele prestatieniveau.”
“Geen extreem sport omdat het moet, maar je kunt wel tot je eigen max gaan.”