Mystic Altai Mongolie Challenge

Waar het moderne leven cultuur omarmt

Altay start

Mongolië: land van oneindige groene vlakten, bergen en rivieren, land van nomaden en kazakken in het westen van Mongolië. Het Altai gebergte is de grens met China en Rusland in het westen van Mongolië. Dit betrekkelijk onbekende gebied is een fantastisch gebied voor een mountainbike Challenge. U ontmoet wilde, met uitsterven bedreigende Argali schapen en als u geluk heeft een enkele sneeuwluipaard. Naast 7 dagen mountainbiken wordt er gewandeld, bezoekt u Nomaden en Kazakken families, ziet u hoe de kazakken en nomaden jagen met paard en adelaar en leert u over het Nomaden en Kazakken leven. U leert tevens. Handboogschieten op specifiek Mongoolse wijze en materialen.

U fietst in ongerepte natuur, geen auto’s, blauwe luchten en prachtige Altaigebergte en zijn Kazachse nomaden in het westen van het land.
De uitdagende tracks, midden in de schitterende bergachtige natuur, adembenemende landschappen, langs hutten van Kazakken. U waant zich terug in de tijd, het leven draait hier echt alleen om de primaire behoeften. Geen auto’s, frisse heldere lucht, prachtige bergen. U ontmoet Kazakken die jagen met adelaars en paarden.

We bieden u  de mogelijkheid uw reis te verlengen en de verlaten Gobiwoestijn in het zuiden tegen de grens met China tot de noordelijke taigabossen nabij Siberië en het groene steppelandschap in Centraal-Mongolië te  zien.
Daarnaast kunt u als extra optie vanuit China of Rusland per trein over de beroemde Trans Siberië spoorlijn naar Mongolië reizen. Met eventuele uitbreidingen in St. Petersburg, Moskou en Peking.

Mystic Altai Challenge

Wanneer:
6 t/m 18 april 2021
4 t/m 16 mei 2021
8 t/m 20 juni 2021
6 t/m 18 juli 2021
7 t/m 18 september 2021
5 t/m 17 oktober 2021

Deze reis vindt elk jaar plaats.

Prijs (afhankelijk van inflatie): **
Bij een groepsgrootte van 5-7 personen € 1.850,=
Vanaf 8 personen € 1.780,=

Groepsgrootte:
De reis gaat door bij een minimum van 5 deelnemers. U krijgt voor 4 weken voor de vertrekdatum bericht als de reis niet doorgaat.
Bij het bereiken van het minimum aantal deelnemers, krijgt u meteen bericht dat de reis wél doorgaat.

 ** Zie Reis- en Prijsinfo

Contact
Stefan Rasing
(directeur Fit Avontuurlijke Sportieve reizen)
T: 06 – 42547010
M: info@fitavontuurlijkesportreizen.nl

RESERVEER NU

Reserveren is niet persé boeken!

VAN DAG TOT DAG PROGRAMMA

DAG 1
Vlucht naar Ulaanbaater in Mongolië

DAG 2 (D)
Transfer naar uw hotel waar een tourbriefing plaatsvindt. De rest van de dag heeft u vrij programma.

DAG 3 (O-L-D)
’s Morgens kunt u genieten van sightseeing tour met inbegrip van een bezoek aan het Gandan klooster, het grootste klooster en tempel complex dat in nog in gebruik is in Mongolië. Het bevat één van de grootste staande Buddha’s in Azië (26 meter hoog). In de middag vliegt u naar Ulgi, het centrum van Bayan – Ulgi provincie. Transfer naar het gers-/tentenkamp 5 kilometer verderop. U kunt hier uw fietsspullen controleren en alvast wat warm fietsen.

DAG 4 (O-L-D)
In de ochtend fietsen we al door een ongerepte wildernis omgeven door besneeuwde heilige bergen van de mystieke Altai. Vandaag hebben we onze warming up rit die ongeveer 50 a 60 kilometer lang is (ongeveer 5 uur fietsen) tot we onze overnachting plaats aan de oevers van het Khovd meer bereiken.

Altay natuur

DAG 5 (O-L-D)
Na een stevig ontbijt fietsen we door de vallei van de Khovd rivier. Soms dichter en dan weer verder van de rivier. Het is behoorlijk klimmen tot we de Gurvan pas bereiken op 2.400 meter daarna gaat de tocht verder naar het centrale dorp van Tsengel provincie. Daar arriveren wij bij het onze tenten aan de oever van Mogoit rivier op 2.000m.

DAG 6 (O-L-D)
Vandaag fietsen we in totaal zo’n 60 km, naar de schilderachtige bergen van Khurgan en Khoton. Op de terugweg zullen we oversteken en Khushuut passeren op een hoogte van 2.500 meter. We zullen iets rijden tot aan de heuvel en keren. We blijven fietsen langs de oever van het meer Khurgan over hobbelig terrein tot we onze kampeerplek bereiken.

DAG 7 (O-L-D)
Vandaag fietsen we op 2.100m hoogte rond het Khoton meer. Op de terugweg passeren we de lokale rivieren van Rashaan en Tsagaan Us. Het gebied is rijk en beroemd door zijn eeuwenoude culturele erfgoed, zoals herten, standbeelden, levende standbeelden en rotstekeningen. Als we bij het tentenkamp aankomen, hebben we er 70-80 km op de teller staan.

DAG 8 (O-L-D)
Deze dag met een rit van 50-60 km loopt langs de rechter oever van het Khurgan meer. Uitdagend terrein door riviertjes, over heuvels. De hoogte is nog steeds 2.000/2.1000m Onderweg bezoeken we een Kazak en nomaden familie, en we overnachten in het tentenkamp.

DAG 9 (O-L-D)
We fietsen vandaag naar het mooie meer van Khar Nuur en verblijven op een hoogte tussen de 2.000m en 2.400m. Onderweg steken we door rivieren en daar waar het niet door het water kunnen fietsen gaan we over een houten brug. Het is een heuvelachtig terrein. Dit is Kazak en Tuva land (etnische Mongolen). We overnachten weer in een tentenkamp en hebben dan 60-70 km gefietst.

Mongolie bikers met vee

DAG 10 (O-L-D)
We hebben vandaag een spannende culturele dag! Deze dag is bestemd om kennis te maken met de Nomadische cultuur en levensstijl. We brengen een bezoek aan een Kazak familie en zien hoe ze een adelaar trainen voor de jacht. In de middag brengen we een bezoek aan een Tuva familie en leren hoe ze zuivel producten maken. U krijgt les in boogschieten. Vanavond is er Mongoolse barbecue.

DAG 11 (O-L-D)
We zetten onze mountainbike tocht voort richting de Sagsau rivier, 70-80 km verderop. Onderweg steken we de Urt Bulag rivier over via een lokale brug en rijden over de Khagiin pas op een hoogte van 2600 meter verder. In de late namiddag bereiken we onze kampeerplek vlakbij de Sagsai rivier.

DAG 12 (O-L-D)
Vandaag is de laatste dag van onze mountainbike Challenge. We rijden 50 km door het open landschap naar een vallei van de rivier omzoomd met bergen en rotsachtige kliffen. Verder passeren we een klein meertje op weg naar Ulgii stad. We fietsen door de stad naar onze tentenkamp.

DAG 13 (O-L)
In de ochtend brengen we een bezoek aan het lokale etnografisch museum en de markt van Ulgii. Na de lunch gaan we naar de lokale luchthaven voor de vlucht terug naar Ulaanbaatar.

DAG 14 (O-L-D)
Geniet van een rondrit door Ulaanbaatar inclusief een bezoek aan het Nationaal Museum, Nassan plein, Bogd Khan Palace museum en zaisan heuvel. Geniet van een traditionele kunst prestaties in de avond en het afscheidsdiner.

DAG 15 (O)
Transfer naar de luchthaven an Ulaanbaatar voor het nemen van de internationale vlucht naar huis.

N.B. Optionele programma’s om uw verblijf te verlengen voor – en/of aansluitend aan deze reis is mogelijk.

Prijzen:
5-7 personen € 1.850,=
Vanaf 8 personen € 1.780,=

Inbegrepen in prijs
Alle maaltijden volgens Dag tot Dag programma
O = Ontbijt
L = Lunch
D = Diner

  • Alle overnachtingen eenvoudige hotels/tenten kampen
  • Engelsprekende gidsen
  • Alle transfers
  • Alle binnenlandse vluchten
  • Transfer van Bagage onderweg

Niet inbegrepen in de prijs

  • Alle persoonlijke uitgaven
  • Internationale vlucht ± € 600,=. Hoe vroeger u boekt, hoe goedkoper de vlucht.
  • Reis- en ziektekostenverzekering
  • Eventuele visumkosten
  • Internationaal Mountainbike Transfer. Kosten indicatie per mountainbike ± € 200,=

Visum
U kunt uw visum zelf regelen of dit door FIT avontuurlijke Sportreizen laten doen. U kunt dit bij de definitieve boeking aangeven.
U heeft voor het aanvragen van een visum een paspoort nodig dat tot minimaal 6 maanden na vertrek geldig is.

Deelnemersbijeenkomst
Na het reserveren of boeken van uw reis krijgt u van Fit avontuurlijke Sportreizen een uitnodiging voor een deelnemersbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u gedetailleerde achtergrondinformatie over uw reis en heeft u volop gelegenheid om vragen te stellen.

Voor wie
De recreatieve en goed getrainde sporter

Onze missie en visie
Fit Avontuurlijke Sportreizen biedt u de mogelijkheid om van uw duursport een avontuur te maken. Wij bieden sportreizen op plekken waar de natuur en cultuur nog vrijwel onaangetast is door het massa toerisme. FIT Avontuurlijke Sportreizen organiseert voor u het onverwachte, het onbekende in prachtige natuur gebieden. We laten u het basic buitenleven in andere landen ervaren afgewisseld met modernere leefomstandigheden. We werken nauw samen met de lokale bevolking en creëren werkgelegenheid en voorkomen zo vaak de trek naar de stad zodat oude tradities en culturen niet verloren gaan.

Van de sporters die deel hebben genomen aan een van onze reizen horen wij de volgende uitspraken:
“Verwonderd over de natuur en de afwisseling in de reis van traditioneel naar modern.” en “Verrast door het kijkje in het authentieke leven van de lokale bevolking.”
“Je start als individu, maar wordt uiteindelijk een groep.”
“Prettig dat er veel aandacht is voor het individuele prestatieniveau.”
“Geen extreem sport omdat het moet, maar je kunt wel tot je eigen max gaan.”