Rhodos Mountainbike Challenge

Rhodos MB Start

Rhodos is het grootste eiland van de Dodecanese en het bevindt zich in het zuidoosten van de Egeïsche zee met bergen en vlaktes vol met olijfbomen, de zand of kiezelstranden
Rhodos heeft al jaren een zeer goede infrastructuur en daarom heeft het zich toeristisch goed ontwikkeld. Het is een ideale plek om te fietsen. Het natuurlijke terrein en zijn unieke omgeving bieden spannende routes voor mountainbikers op talloze off road paden over heuvels, langs azuur blauw water en door prachtige bossen.

Vanuit uw accommodatie maakt u over het hele eiland mountainbike ritten, soms over geasfalteerde wegen, maar ook off road.  Ons team, dat u meeneemt op ontdekkingstocht, zijn experts en kennen de geschiedenis en cultuur van Rhodos van binnen en van buiten. Maar het zijn ook ervaren fietsers, dus u kunt extra skills leren om uw fietsstijl te verbeteren als u dit wil.

Tijdens deze reis kunt u ook kort kennismaken met de Griekse taal en  staat een rondleiding door Rhodos -stad en Lindos op het programma.

 

rhodos-map

Rhodos Mountainbike Challenge

Wanneer: 
De reis vindt plaats op een door u gewenste periode in april, mei, juni, september of oktober 2021.

Deze reis vindt elk jaar plaats.

Prijs: Vanaf  € 990, pp**

** afhankelijk van

  1. de keuze van accommodatie: *Premium Apartments, **Executive Apartments of  ***** Vijf Sterren hotel en
  2. het aantal personen per accomodatie

Zie Reis- en Prijsinfo

Contact
Stefan Rasing
(directeur Fit Avontuurlijke Sportieve reizen)
T: 06 – 42547010
M: info@fitavontuurlijkesportreizen.nl

RESERVEER NU

Reserveren is niet persé boeken!

VAN DAG TOT DAG PROGRAMMA

DAG 1
Vanaf het vliegveld op Rhodos wordt u naar uw accommodatie in Genadi gebracht, 65 km zuidelijker. U ontmoet uw gidsen en mede-fietsers. In de middag volgt een korte rondleiding door het gebied.

DAG 2
U wordt naar het startpunt van de fietstocht van vandaag gebracht (65km, optioneel).
De tour begint in de buurt van Butterfly Valley (de Vallei van de Vlinders). We volgen een landelijke asfaltweg die bijna autovrij is, zodat we kunnen genieten van het prachtige landschap bedekt met dennenbomen en olijfbomen. Het uitzicht aan de westkust van Rhodos is schitterend vanaf de verschillende uitzichtpunten. Onderweg bezoeken we een kerk uit de 16e eeuw en leren we wat over de lokale religieuze tradities.

Rhodos MB Bikers op vlakte

Na een onverharde weg tussen de sinaasappel-en olijfboomgaarden, stoppen we in een klein dorp waar u een Griekse koffie kunt proeven bij een traditionele koffieshop in het Grieks bekend als een ‘kafeneio’.
We gaan verder door te fietsen langs een vrij vlakke onverharde weg, We doorkruisen kleine dorpen in het binnenland van het eiland tot we bergop en bergaf gaan over zandwegen in het bos van Filerimos.
Degenen die willen blijven kunnen met de fiets naar Filerimos. Degenen die willen stoppen kunnen een lift in de auto krijgen en een bezoek brengen aan de archeologische site. Het team ziet elkaar dan weer in Filerimos. Na een korte pauze, dalen we met de fiets of met de auto naar het strand van Ialyssos voor de lunch op het strand.
We gaan verder door te fietsen langs een vrij vlakke onverharde weg, doorkruisen kleine dorpen in het binnenland van het eiland.
U wordt weer naar het hotel in Genadi gebracht. (optioneel)

DAG 3
U wordt naar het startpunt van de fietstocht van vandaag gebracht (optioneel).
De tour begint bij het dorpje Lachania. We fietsen eerst door de smalle straten en het plein, waar we een typisch Grieks dorp en de lokale architectuur kunnen zien. We gaan dan over een off-road gedeelte verder dat leidt naar de verlaten Italiaans dorp van San Marco (1920). We stoppen om historische gebouwen te bezoeken en leren over de geschiedenis van de plaats.
Daarna volgen we een grotendeels vlakke onverharde weg en gaan naar een kleine kerk uit de 15e eeuw die kenmerkend is voor de Griekse religieuze tradities en feesten.
De weg leidt vervolgens tot een zandstrand met kristalhelder water, waar zij die zich moe voelen een verfrissende duik in de zee kunnen nemen.

Rhodos MB strand
Degenen die willen, blijven op het strand. Daarna volgt voor hen die willen een zware route door fantastische landschappen. We eindigen deze zware etappe weer op het strand waar we lunchen.
U wordt teruggebracht naar uw accommodiatie (optioneel).

DAG 4
Vrije ochtend en in de middag is het mogelijk om een Griekse les te volgen.
Om 16.00u gaan we naar de middeleeuwse hoofdstad Rhodos. De stad met haar vesting en kasteel ligt aan de noordkust van het eiland. Het is erg leuk om te wandelen door de kleine straatjes van de prachtige, historische oude stad met de vele middeleeuwse invloeden. De oude stad van Rhodos staat sinds 1988 op de lijst van het Werelderfgoed van UNESCO. Er staan in Rhodos stad verschillende Byzantijnse kerken en Turkse moskeeën. In Rhodos stad is een archeologisch museum, vlakbij de haven, je kunt het Paleis van de Grootmeester bezoeken en er is een museum voor volkskunst.

Na een historische rondleiding door de stad gaan we over het kustpad naar het strand van Ialyssos (20 km) waar we een maaltijd in een lokaal restaurant gebruiken.

DAG 5
Vervoer naar de startplaats van de fietsroute in de buurt van Monolithos (27 km) aan de westkust van het eiland. Tijdens het fietsen over een aantal vlakke delen op onverharde wegen kunnen we genieten van het spectaculaire uitzicht op de nabijgelegen eiland. Uiteindelijk komen we uit in het midden van het bos. We houden een kort pauze bij een kleine kerk uit de 15e eeuw. Over boswegen en –paden komen we lang een recent opgegraven archeologische site. We gaan verder over een geasfalteerde weg door klein dorpjes tot we de Apolakia Dam bereiken. Na een snack bij de dam fietsen we naar een nabijgelegen strand, waar de fietstour eindigt.

DAG 6
Vrije ochtend en in de middag is het mogelijk om een Griekse les te volgen.
Om 16.00u gaan we naar Lindos. Lindos is een schilderachtig wit dorpje met een wirwar van geplaveide straatjes, waar je heerlijk doorheen kunt wandelen. Lindos was een handelsstad waar vele schepen het anker uitwierpen. De attractie van Lindos is de Akropolis die zich hier bevindt, omdat deze de samenkomst van culturen in de oudheid symboliseert. Op een grote driehoekige rots die 116 meter hoog is bevindt zich o.a. het kasteel van Lindos.

Rhodos MBLindos kasteel

In Lindos bevinden zich veel traditionele Kapiteinshuizen uit de 16e, 17e en de 18e eeuw. Deze huizen zijn gerestaureerd en zijn een van de vele attracties van Lindos.
Na een historische rondleiding, deels op de fiets, door de stad gaan we terug naar uw accommodatie.

DAG 7
U wordt vanaf uw accommodatie naar het startpunt van deze fietsdag gebracht.
De route begint op weg naar beneden en loopt door het Malona Orange Grove. Een stop in het dorp om Middeleeuwse kerkjes te bezoeken en het dorp te verkennen.
We fietsen verder naast de Gadoura rivier richting naar de oorsprong van de rivier en de kleine, maar indrukwekkende Gadoura waterval.
Hierna fietsen we door een olijfbomen richting de wijngaarden die behoren bij het dorpje Masari dat sommige van de beste wijnen van Rhodes maakt.
Richting de Gadoura brug gebouwd door de Italianen in de jaren 1930, hebben we de kans om een aantal oude kantelen te verkennen uit de Tweede Wereldoorlog.
U kunt rusten voor een korte tijd naast de oude brug voordat u verder langs de opgedroogde rivierbedding richting het Haraki strand fietst. Deze route voert ons ook langs de landingsbaan van een oud vliegveld.
Het strand is de ideale plek om de rit af te maken, genieten van een verfrissende duik in het diepe blauwe water van de zee en genieten van Griekse hapjes.

DAG 8
Het programma voor vandaag is afhankelijk van het tijdstip van vertrek. Als er tijd voor is maken we nog een fietstocht in de omgeving. U kunt ook een Griekse kookles volgen en een Griekse maaltijd nuttigen (gratis). Uiteindelijk wordt u naar de luchthaven van Rhodos gebracht voor de terugvlucht naar Nederland.

Prijs: (afhankelijk van inflatie en indexering)

Rhodos MB prijsstaatje

Prijzen gelden voor de reis zoals beschreven in het dag tot dag programma. De reis is op maat aan te passen. Hieraan kunnen meerkosten verbonden zijn.

Inbegrepen bij de prijs:
Hotel verblijf. Keuze 3, 4 en 5 sterren
Internationale retourvlucht
Transfer vanaf de aankomst op de luchthaven naar de accommodatie
Gebruik van een mountainbike op maat van je lichaam
Reisverzekering
Drie maaltijden in lokale restaurants
Traditionele Griekse snack voor elke fietsroute.
De diensten van een lokale reisleider en een fietser gids.
Rijdende ondersteuning onderweg
Griekse taalles, Griekse gerechten en Griekse danslessen
«Griekse cultuur» uitstapjes.

Niet inbegrepen bij de prijs:
Dagelijkse maaltijden, behalve de snacks en het water tijdens de ritten en de 3 maaltijden (voor de 8 dagen) bij de lokale taverna’s
Reis- en ziektekosten verzekering
Annuleringsverzekering
Eventuele visumkosten
Optionele excursies

Deelnemersbijeenkomst
Na het reserveren of boeken van uw reis krijgt u van Fit avontuurlijke Sportreizen een uitnodiging voor een deelnemersbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u gedetailleerde achtergrondinformatie over uw reis en heeft u volop gelegenheid om vragen te stellen.

Voor wie
De recreatieve en goed getrainde sporter

Onze missie en visie
Fit Avontuurlijke Sportreizen biedt u de mogelijkheid om van uw duursport een avontuur te maken. Wij bieden sportreizen op plekken waar de natuur en cultuur nog vrijwel onaangetast is door het massa toerisme. FIT Avontuurlijke Sportreizen organiseert voor u het onverwachte, het onbekende in prachtige natuur gebieden. We laten u het basic buitenleven in andere landen ervaren afgewisseld met modernere leefomstandigheden. We werken nauw samen met de lokale bevolking en creëren werkgelegenheid en voorkomen zo vaak de trek naar de stad zodat oude tradities en culturen niet verloren gaan.

Van de sporters die deel hebben genomen aan een van onze reizen horen wij de volgende uitspraken:
“Verwonderd over de natuur en de afwisseling in de reis van traditioneel naar modern.” en “Verrast door het kijkje in het authentieke leven van de lokale bevolking.”
“Je start als individu, maar wordt uiteindelijk een groep.”
“Prettig dat er veel aandacht is voor het individuele prestatieniveau.”
“Geen extreem sport omdat het moet, maar je kunt wel tot je eigen max gaan.”