Zuid Afrika Kruger Challenge

ZA Kruger start

Dit is een reisavontuur met geen andere reis te vergelijken. U fietst begeleid door gewapende rangers door het beroemdste wildpark ter wereld;Het Kruger national Parc in Zuid Afrika. Hier wonen de Big Five van Afrika. En de kans is groot dat u oog in oog komt te staan met de schitterende dieren. Veder fietst u in Misty Mountains, een van de mooiste bergachtige gebieden ter wereld, drinkt u heerlijke wijnen en maakt u kennis met dit unieke deel van Afrika

Zuid Afrika Kruger Challenge

Wanneer: 
De reis vindt plaats op een door u gewenste periode in juni t/m oktober 2021

Deze reis vindt elk jaar plaats.

Prijs: € 1.900,= **

Zie Reis- en Prijsinfo

Contact
Stefan Rasing
(directeur Fit Avontuurlijke Sportieve reizen)
T: 06 – 42547010
M: info@fitavontuurlijkesportreizen.nl

RESERVEER NU

Reserveren is niet persé boeken!

VAN DAG TOT DAG PROGRAMMA

DAG 1
Internationale vlucht naar Johannesburg (SA)

DAG 2 (O-D)
U wordt opgehaald op de luchthaven van Johannesburg en via Dullstroom rijden we naar onze accommodatie voor de komende drie nachten. Deze grenst aan de Phalaborwa Gate, Kruger National Park. Tijd voor het opzetten van fietsen, genieten van een zonsondergang en het diner.

DAG 3 (O-D)
Na het vroege ontbijt begint de Challenge bij de Phalaborwa Gate van het Kruger park. Het terrein is ruig, gaat over rotsen, zacht zand en door Mopani bossen. De route is ongeveer 20 km en doorkruist de rivier Tsutsi en Sable Dam in het Kruger Park. Het duurt ongeveer 4 uur.
Eenmaal terug in de lodge lonkt een frisse duik in het zwembad.
In de middag kunt u een Amarulka fabriek bezoeken. Hier wordt de nationale drank, een soort baileys, gemaakt.

ZA Kruger herten

DAG 4 (O-D)
We beginnen met een wandeling door de Bush onder begeleiding van een gewapende ranger. Hij leert u over de Bush en hoe u sporen van dieren kunt herkennen. In de middag fietst u de tweede etappe van de Kruger Challenge. In de avond is er nog een Game Drive gevolgd door een barbecue.

DAG 5 (O-D)
We vertrekken om 07.00u voor fietsen en dieren spotten. We verlaten het park om te lunchen op Satara. Na de lunch rijden we door een schitterend landschap naar Graskop. Als de tijd het toelaat, stoppen we onderweg bij Drie Rondawels om van de schitterende uitzichten te genieten. We overnachten in Graskop.

DAG 6 (O-L-D)
Vandaag rijden we naar Pilgrim’s Rest. Hier maken we een korte stadswandeling door dit historische stadje. Daarna gaan we fietsen langs een onverharde weg naar Bourke’s Luck Potholes. Eenmaal bij Bourke’s Luck Potholes, kijken we naar de verbazingwekkende geologie. Een late lunch wordt genoten in de beroemde Harry’s Pancake House. We rijden terug naar ons overnachtingsadres in Graskop.

ZA Kruger rotsen

DAG 7 (O-L-D)
Na het ontbijt fietsen we naar Sabie (een heuvelachtige 30 km), waar we stoppen voor de lunch. Daarna rijden we over de Long Tom Pass naar onze overnachtingsadres in Misty Mountain.

DAG 8 (O-L-D)
Misty Mountain – een paradijs voor natuurliefhebbers – is een 280 hectare grote Zuid-Afrikaanse Natuurpark gelegen aan de spectaculaire Long Tom Pass. Gelegen op een hoogte van 1.700 meter boven de zeespiegel in een malaria-vrij gebied, is Misty Mountain uniek gelegen in een bergachtige landschap met een magistraal uitzicht over de helling en in het Laagveld. We fietsen hier door bosplantages in Sabie en na de lunch fietsen we weer over de Long Tom Pass terug naar ons overnachtingsadres in Misty Mountain.

ZA Kruger heuvels

Dag 9 (O-L)
Helaas, vandaag rijden we terug naar Johannesburg voor uw terugvlucht naar Nederland.

Dag 10
Terugvlucht naar Nederland

Prijs: €1.900, – p.p (Prijs afhankelijk inflatie)

Inclusief in de prijs

 • Pick up / drop off op OR Tambo
 • Vervoer in airconditioned voertuig
 • Alle in het dagprogramma genoemde maaltijden
 • barbecue Bush
 • Conservation fees KNP (fiets / lopen / rijden)
 • Fiets safari met gewapende rangers in Kruger
 • Open voertuig game drive in Kruger
 • Bourke’s Luck entreegelden
 • Fietsverhuur

Exclusief

 • Int Vlucht vanaf €650
 • Transferkosten eigen mountainbake (ongev € 250,=)
 • Maaltijden niet in programma
 • Artikelen van persoonlijke aard
 • Fooien, tips
 • Alle drankjes
 • Reis- en ziektekosten verzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Eventuele visumkosten
 • Optionele excursies

 

 

Deelnemersbijeenkomst
Na het reserveren of boeken van uw reis krijgt u van Fit avontuurlijke Sportreizen een uitnodiging voor een deelnemersbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u gedetailleerde achtergrondinformatie over uw reis en heeft u volop gelegenheid om vragen te stellen.

Voor wie
De recreatieve en goed getrainde sporter

Onze missie en visie
Fit Avontuurlijke Sportreizen biedt u de mogelijkheid om van uw duursport een avontuur te maken. Wij bieden sportreizen op plekken waar de natuur en cultuur nog vrijwel onaangetast is door het massa toerisme. FIT Avontuurlijke Sportreizen organiseert voor u het onverwachte, het onbekende in prachtige natuur gebieden. We laten u het basic buitenleven in andere landen ervaren afgewisseld met modernere leefomstandigheden. We werken nauw samen met de lokale bevolking en creëren werkgelegenheid en voorkomen zo vaak de trek naar de stad zodat oude tradities en culturen niet verloren gaan.

Van de sporters die deel hebben genomen aan een van onze reizen horen wij de volgende uitspraken:
“Verwonderd over de natuur en de afwisseling in de reis van traditioneel naar modern.” en “Verrast door het kijkje in het authentieke leven van de lokale bevolking.”
“Je start als individu, maar wordt uiteindelijk een groep.”
“Prettig dat er veel aandacht is voor het individuele prestatieniveau.”
“Geen extreem sport omdat het moet, maar je kunt wel tot je eigen max gaan.”