Mystiek in sportieve ritmiek!

Mystiek in sportieve ritmiek! // 17 apr 2016

Het Altaigebergte is een gebergte in Centraal-Azië. Het is gelegen op de plaats waar Rusland, China, Mongolië en Kazachstan bij elkaar komen en beslaat een groot stuk van de Russische autonome republiek Altai. In het gebergte ontspringen de beide bronrivieren van de Ob (de langste rivier van Rusland), namelijk de Katoen en de Bieja, waarvan de laatste haar bron heeft in het grootste meer van de Altai, het Teletskojemeer.

Berg_Belucha

De Mongoolse Altai (Ektag), die in het noorden en noordwesten begrensd wordt door de Russische Altai, ligt grotendeels in Mongolië en het grensgebied met China. In oostelijke richting loopt het af naar het Hoogland van Mongolië. In het zuidoosten gaat de Mongoolse Altai over in de Gobi-Altai en in de Gobiwoestijn. De toppen van de Altai liggen boven de 4000 meter en zijn bedekt met gletsjers. De ongerepte natuur en de hartverwarmende gastvrijheid van de Mongoolse, Kazakhse en Tuva nomaden maken het Altai-gebied tot één van de mooiste op aarde.

800px-Altai_Kutscherla-Tal    Start 2

Zo, nu we geografisch weten, waar we ons ongeveer bevinden, wordt het tijd om in te zoemen op het aanbod aan prachtige sportevenementen die FIT Avontuurlijke Sportreizen in deze schitterende regio aanbiedt. Want Mongolië, het land van oneindige groene vlakten, bergen en rivieren, land van nomaden en kazakken, is een fantastisch gebied voor een mountainbike ‘challenge’.

Maak kennis met één van de mooiste landen ter wereld waar mensen en natuur nog in harmonie samenleven; waar mensen met paard en adelaar jagen en waar authentieke tradities en rituelen nog in ere worden gehouden. Combineer een 10 of 14 daagse mountainbike challenge met het eeuwenoude adelaarsfestival in dat Altai gebergte in het westen van Mongolië. Het zal een onvergetelijke ervaring worden, te beginnen met een bezoek aan www.fitavontuurlijkesportreizen.nl.