’n Triathlon? Hoe men het verzon … tot je er aan begon!

’n Triathlon? Hoe men het verzon … tot je er aan begon! // 03 mei 2016

Triathlon (een Grieks woord: “tri” betekent drie en “athlon” betekent wedstrijd) is een sportactiviteit die uit drie wedstrijden bestaat. Het is een jonge dynamische combinatiesport waarbij de onderdelen zwemmen, fietsen en lopen elkaar in een flitsend tempo opvolgen. De Triathlonsport heeft inmiddels de olympische status gekregen, waarbij momenteel de ‘olympische afstand’ het meest beoefend wordt. Deze variant bestaat uit 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. Met een beetje training is het al mogelijk om dit goed te volbrengen.

Bewegen-bij-Kanker_banner

Echter, als hij of zij aan triathlon doet, is meestal de eerste reactie: “Triathlon? Dat is toch ontzettend zwaar!?”… Een combinatie van zwemmen, fietsen en dan ook nog eens hardlopen! Natuurlijk is dat niet voor watjes. Maar het kan wel een hele leuke (nieuwe) uitdaging zijn. Want wie kan er nu niet zwemmen, fietsen en lopen? En saai is het zeker niet, want welke sport biedt er nou meer afwisseling dan triathlon?

bike-e1453830316732

In een tijd waarin steeds meer mensen meerdere sporten en/of bewegingsvormen beoefenen, is triathlon de ultieme uitdaging. Niet alleen om de drie sporten te kunnen beoefenen, maar ook om de juiste balans te vinden tussen sport, de (fulltime) baan, gezin en het sociale leven. De kunst van trainen is niet de week volproppen met trainingen en dan de andere facetten over het hoofd zien, maar naast het sociale leven efficiënt omgaan met trainingen.

a-triathlon-weekend-giveaway-garmin-fr910xt

En wellicht dat juist FIT Avontuurlijke Sportreizen hierbij iets kan betekenen! Namelijk door gelegenheden aan te bieden, waarbij het afleggen van een triathlon plaatsvindt, samen mét of in het directe bijzijn van je partner. Waar even de drukke baan niet in beeld is, maar een welverdiende vakantie je ‘uitnodigt’ om dan eindelijk de fysieke inspanningen te leveren, waar je je via intensieve trainingen op voorbereid hebt! Neem dan deel aan bijvoorbeeld de FIT Cross Triathlon trainingskamp in Bosnië-Herzegovina, eind juni begin juli van dit jaar! Raadpleeg de website www.fitavontuurlijkesportreizen.nl en vergeet ook vooral niet om je Facebook-vrienden hiervan op de hoogte te brengen. Na afloop zul je alleen maar weten, waarom je hier niet eerder aan begonnen was!