Na een lange reis … ‘ruimte’ voor het Baikalmeer-ijs!

Na een lange reis … ‘ruimte’ voor het Baikalmeer-ijs! // 14 feb 2017

Na een stroom aan positieve reacties zijn een mooie groep Nederlandse schaatsliefhebbers – onder leiding van Stefan Rasing van FIT Avontuurlijke Sportreizen, gisteren op het vliegtuig gestapt om over enkele dagen voet te zetten op de onmetelijke ijsvlakte van het Baikalmeer in Zuid-Siberië! De schaatskoorts heeft weer eens zijn werk gedaan! Doorgewinterde Nederlandse ‘avonturiers’ op de smalle ijzers, die de strijd met de elementen én met zichzelf aangaan. Geen blijvend ijs in de laaglandpolders, noch op de talloze slootjes die dorpen met elkaar verbinden.

Wat een vooruitzicht: glijdend over een spiegelgladde ijsvlakte, de horizon tegemoet gaan! Eén met de omgeving, één met elkaar! Voor de rest is er niets en niemand te bekennen. Je al schaatsend voortbewegen over een ijspiste, die de omvang heeft van het land België! Er lijkt geen einde aan te komen met een horizon, die onbereikbaar lijkt. En het enige dat jou omgeeft, behalve de mee schaatsende ‘makkers’, is de koude lucht van Zuid-Siberië, de soms stralende zon, dan weer de dreigende luchten boven het Baikalmeer. Zie hier ingrediënten van een schaatsevenement dat zijn gelijke niet kent. En weten nu al zeker: deze ‘avonturiers’ komen terug met indrukwekkende verhalen over hun belevenissen.

  

De reacties op www.fitavontuurlijkesportreizen.nl gaven al blijk van heel wat belangstelling! Deze Nederlandse schaatsliefhebbers zullen er een nieuwe uitdaging in vinden: ook volgend jaar 2018 staat schaatsen op het Baikalmeer op het programma van FIT Avontuurlijke Sportreizen. Licht jouw Facebook-vrienden er maar alvast over in! Ook zij zullen zich geroepen voelen mee te reizen naar de onmetelijke ijsvloer van het Baikalmeer in Zuid-Siberië! Binnenkort in deze blog een verslag over de reis van dot moment. Tot later!