Naast ‘hiken’ ga je automatisch mountainbiken ‘liken’!

Naast ‘hiken’ ga je automatisch mountainbiken ‘liken’! // 05 mei 2016

Mountainbiken is een leuke sport. En een steeds populairdere: sinds de eeuwwisseling zijn steeds meer mensen erdoor gegrepen, inmiddels al zo’n 430.000. Behalve leuk en uitdagend, is mountainbiken ook redelijk veilig, vergeleken met bijvoorbeeld skiën of hardlopen. Bijna iedereen kan mountainbiken. De een doet het voor de ontspanning, een ander wil wedstrijden rijden en die winnen. Als je, net als bij wielrennen, schaatsen, wandelen of hardlopen, goed presteert, geeft dat een kick.

cycling1--621x414

Een goede balans en een ontspannen houding helpen blessures voorkomen bij het mountainbiken. Met een goede techniek heb je meer plezier tijdens het mountainbiken en voorkom je vervelende valpartijen en blessures. Tijdens mountainbikewedstrijden lever je steeds wisselend vermogen, terwijl je hartslag juist constant hoog is. Dit komt door het afwisselende terrein waarop je je verplaatst. Om het mountainbiken leuk, veilig en gezond te houden is het belangrijk om als sporter ook een bepaalde levensstijl aan te houden. In zo’n leven past dat je op een gezonde manier omgaat met eten, alcohol en sigaretten én dat je je sportief gedraagt tegenover mede-sporters.

ZA Start tijdelijk

Dit alles ligt aan de basis van het succes dat FIT Avontuurlijke Sportreizen met haar mountainbike-reizen boekt. Zowel beginnende, minder ervaren als ‘doorgewinterde’ mountainbikers hebben al heel wat kilometers afgelegd in gebieden als de heuvels in de Ardennen, de savannes van een wildpark in Zuid-Afrika, langs de rijstvelden in Vietnam, beboste en steile heuvels in Bosnië-Herzegovina of het vlakke, maar ook de hellingen van bergkammen in Kirgyzië!

Dus – naast het schaatsen, zwemmen, wandelen en hardlopen – ook hier voor elk wat wils en steeds met een fenomenale begeleiding, dat laat de ‘FIT-passie’ voor deze sport steeds weer zien! Eens als je er kennis mee hebt gemaakt, ben je verkocht ‘voor het leven’! Raadpleeg dus snel www.fitavontuurlijkesportreizen.nl en stuur je bevindingen maar rechtstreeks naar jouw vrienden op Facebook! Ze zouden het je kwalijk nemen als je dat niet deed! Want wedden dat ook zij ‘bekeerd’ worden en het mountainbiken écht gaan ‘liken’!