‘Niemandal’ op het onmetelijke Baikal!

‘Niemandal’ op het onmetelijke Baikal! // 05 mei 2016

Volgend voorjaar 2017 is het dan eindelijk zover: schaatsen op de onafzienbare ijsvlakte van het Baikalmeer in Zuid-Siberië. Doorgewinterde Nederlandse liefhebbers op de smalle ijzers, die de strijd met de elementen én met zichzelf aangaan. Geen ijs in de laaglandpolders, noch op de talloze slootjes die dorpen met elkaar verbinden. Dus dan maar op het vliegtuig gestapt om ver van huis voorover te buigen, de handen op de rug te ‘binden’ en met de ‘symfonische’ geluiden van ontelbare schaatsen, glijdend over een spiegelgladde ijsvlakte, de horizon tegemoet te gaan!

Wat een perspectief, wat een vooruitzicht!

Eugene Rudykh.5

Eén met de omgeving, één met elkaar! Voor de rest is er niets en niemand te bekennen. Eindeloos lijkt de onmiddellijke omgeving. Je al schaatsend voortbewegen over een ijspiste, die de omvang heeft van België! Er lijkt geen einde aan te komen met een horizon, die onbereikbaar lijkt. En het enige dat jou omgeeft, behalve jouw meeschaatsende ‘makkers’, is de koude lucht van Zuid-Siberië, de soms stralende zon, dan weer de dreigende luchten boven het Baikalmeer. Zie hier ingrediënten van een schaatsevenement dat zijn gelijke niet kent.

Siberie Schaatser op meer

De reacties op www.fitavontuurlijkesportreizen.nl wijzen reeds in de richting van heel wat belangstelling! Nederlandse schaatsliefhebbers zullen er een nieuwe uitdaging in vinden, die verre uitstijgt boven de verbindende slootjes tussen Friese meren en boven onder water gezette weilanden. En ongetwijfeld zullen ook jouw Facebook-vrienden zich aangesproken voelen om mee te reizen naar de onmetelijke ijsvloer van het Baikalmeer in Zuid-Siberië!