Nu: hartverwarmend plezier …. om … straks: ijskoud schaatsvertier!

Nu: hartverwarmend plezier …. om … straks: ijskoud schaatsvertier! // 03 jun 2016

Raar eigenlijk: terwijl zovelen als moderne ‘vakantie-nomaden’ in caravans, campers en vouwwagens richting het zonnige zuiden trekken, beleef ik al enorm veel plezier, als ik in gedachten stil sta bij wat er zich in de eerste 2 maanden van het volgend jaar aandient: een onmetelijk grote ijsvlakte, de koude wind die om je heen waait en het gevoel dat je de ijskoude o trotseert en naar de eindeloos lijkende horizon schaatst!

foto-1   China 13 dagen schaatsen

Want dat unieke moment zal aanbreken: schaatsend over het ijs van het Baikalmeer in Zuid-Siberië. De FIT Ice Skate Challenge Baikal zal vele liefhebbers aantrekken voor dit uitdagende schaatsavontuur! Anders dan de Huanghe, de Gele Rivier in China (die volgend voorjaar eveneens op het FIT-programma komt!) is het op het Baikalmeer anders: een onmetelijk grote ijsvlakte, een koude wind om je heen en het gevoel dat je onder zowel dreigende wolken, als een aangenaam zonnetje naar ‘het einde der tijden’ glijdt!

DSC_0053

Straks zit ik op de camping onder de luifel – terwijl de barbecue voor het avondeten zorgt – te mijmeren over deze ‘vreemde’ locatie en wat de extreme omstandigheden met me zullen doen! Dat herken ik nog van toen FIT Avontuurlijke Sportreizen Nederlandse schaatsers meenam naar de Huanghe, de Gele Rivier in China. Nu dient zich dus het Baikalmeer in Zuid-Siberië aan. Ik heb me via de website www.fitavontuurlijkesportreizen.nl al ruim laten informeren: het wordt opnieuw stoeien en strijden met de elementen, maar tegelijkertijd de ruimte en de vrijheid ervaren, alsof de horizon aan de einder inderdaad ‘eindeloos’ is! Een ongekende schaatsbeleving die mij, als doorgewinterde liefhebber positief nog lang zal heugen! Laat ik dus niet vergeten ook mijn Facebook-vrienden hiervan op de hoogte brengen! Ook zij zullen straks ‘ijskoud’ schaatsvertier beleven op het ijs van het Baikalmeer, daar in dat verre Zuid-Siberië! Wellicht dat ook zij nu al datzelfde hartverwarmende plezier beleven aan alleen het idee nog maar?

Echter, eerst een fijne zomer gewenst!