Nu nauwelijks voor te stellen … straks gewoon aftellen!

Nu nauwelijks voor te stellen … straks gewoon aftellen! // 18 jun 2016

Terwijl ik nu mijn tent inpak en in gedachte me verplaats naar een gezellige ’lodge’ in Bosnië-Herzegovina, ontkom ik er niet aan om ook even vooruit te blikken naar begin 2017! Nu heb ik me ingeschreven voor een vakantie met het volbrengen van een triathlon uit het totaalprogramma van FIT Avontuurlijke Sportreizen. Maar de informatiebijeenkomst van gisteravond heeft me ‘warm’ gemaakt voor een tweetal unieke schaatsbestemmingen. En ik weet al zeker: straks zal ik, uitrustend bij het kampvuur ergens op de Balkan, ‘avonddromend’ vooruitblikken naar Zuid-Siberië en China!

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Als ‘doorgewinterde’ schaatsliefhebber kijk ik uit naar een ‘alternatieve’ schaatstocht met hetzelfde heroïsche karakter als ons eigen Nederlands evenement, de Elfstedentocht. FIT Avontuurlijke sportreizen is namelijk een uniek samenwerkingsverband aangegaan met lokale schaatsfanatici in Zuid-Siberië. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de voorbereiding ‘onweerstaanbare’ schaatsreis! De spiegelende natuurijsvlakte van het Baikalmeer vormt er één grote schaatsplek, waar kilometers onaangetast ijs aan de voeten van échte liefhebbers ligt. Eind november is er al ijsvorming en het ijs kan soms wel tot eind maart blijven liggen.

Eugene Rudykh.3

In China was de Huanghe, de Gele Rivier al eerder een locatie voor schaatstochten (zie www.fitavontuurlijkesportreizen.nl). Nu, echter, ben ik door haar leider, Stefan Rasing, geïnformeerd en geïnspireerd om in dat verre Zuid-Siberië deze unieke schaatsuitdaging aan te gaan. Anderen om mij heen waren gisteravond ook enthousiast over nieuwe kansen om naar China af te reizen. Opnieuw is de Gele Rivier opgenomen in het totaal-aanbod. In ieder geval geldt voor beide reizen: stoeien en strijden met de elementen, maar tegelijkertijd de ruimte en de vrijheid ervaren, alsof de horizon aan de einder inderdaad ‘eindeloos’ is! Zelfs bij de ‘warmte’ van het kampvuur in Bosnië-Herzegovina zal ik daar naar uitkijken en, oh ja, nu alvast mijn Facebook-vrienden informeren over beide, bijzonder aantrekkelijke opties!