Nu nog even ‘herfst-plezier’…. straks: ijskoud schaatsvertier!

Nu nog even ‘herfst-plezier’…. straks: ijskoud schaatsvertier! // 14 okt 2016

Ja, ik kijk met enorm veel plezier uit naar de komende herfstvakantie, maar in gedachten sta ik al stil bij wat er zich in de eerste 2 maanden van het volgend jaar aandient: onmetelijk grote ijsvlakten, de koude wind die om je heen waait en het gevoel dat je de elementen trotseert en naar de eindeloos lijkende horizon schaatst!

Stefan-Rasing-200x257  Siberie schaatsers op meer

Want dat unieke moment zal aanbreken: schaatsend over het ijs van het Baikalmeer in Zuid-Siberië. De FIT Ice Skate Challenge Baikal zal vele liefhebbers aantrekken voor dit uitdagende schaatsavontuur!  Ook de Huanghe, de Gele Rivier in China komt volgend voorjaar in het FIT-programma voor! Maar het is op het Baikalmeer anders: een onmetelijk grote ijsvlakte, een koude wind om je heen en het gevoel dat je onder zowel dreigende wolken, als een aangenaam zonnetje naar ‘het einde der tijden’ glijdt!

DSC_0053

Straks fiets ik wellicht nog even door de Belgische Ardennen. Echter, ik zie het al voor me: ’s avonds zit ik bij het haardvuur te mijmeren over deze ‘vreemde’ locatie en wat de extreme omstandigheden met me zullen doen! Dat herken ik nog van toen FIT Avontuurlijke Sportreizen Nederlandse schaatsers meenam naar de Huanghe, de Gele Rivier in China. Nu dient zich dus het Baikalmeer in Zuid-Siberië aan. Ik heb me via de website www.fitavontuurlijkesportreizen.nl al ruim laten informeren: het wordt opnieuw stoeien en strijden met de elementen, maar tegelijkertijd de ruimte en de vrijheid ervaren, alsof de horizon aan de einder inderdaad ‘eindeloos’ is! Een ongekende schaatsbeleving die mij, als doorgewinterde liefhebber positief nog lang zal heugen! Laat ik dus niet vergeten ook mijn Facebook-vrienden hiervan op de hoogte brengen! Ook zij zullen straks ‘ijskoud’ schaatsvertier beleven op het ijs van het Baikalmeer, daar in dat verre Zuid-Siberië! Wellicht dat ook zij nu al datzelfde hartverwarmende plezier beleven aan alleen het idee nog maar?

DSC_0179