Nu: verhitte sferen. Straks: ‘ijskoud’ presteren!

Nu: verhitte sferen. Straks: ‘ijskoud’ presteren! // 15 mei 2016

Je voelt het binnen de burelen van FIT Avontuurlijke Sportreizen: er zit een bijzonder evenement aan te komen! Nu nog wordt koortsachtig gewerkt aan de voorbereidingen van de zomer- en najaar-activiteiten. Maar je voelt het aan alles: de échte koorts moet nog komen. Dit heeft dan alles te maken met het voorjaar 2017, als definitief de mogelijkheid zich aandient om te kunnen gaan schaatsen op de eindeloze ijsvlakte van het Baikalmeer in Zuid-Siberië!

DSC_0299

Bijzonder eigenlijk: terwijl alles nog in gereedheid wordt gebracht om de zomervakantie door te komen, is de fantasie van doorgewinterde schaatsliefhebber al druk bezig met het slijpen van de schaatsen en daarna met het gevoel om op deze smalle ijzers het ‘gevecht’ met de winterse omstandigheden aan te gaan. Hij of zij vormt zich daar nu al een beeld van: een onmetelijk grote ijsvlakte, de koude wind die om je heen waait en het gevoel dat je – behalve dat je met een groepje mede-liefhebbers de elementen trotseert – naar de eindeloos lijkende en dus onbereikbare horizon schaatst!

tumblr_static_7

In feite bijzonder boeiend: als moderne ‘nomaden’ gaan hele hordes caravans, campers en vouwwagens richting het zonnige zuiden. Maar wedden dat op vele campings, onder ontelbare luifels – terwijl de barbecue voor het avondeten zorgt – óók al gesproken wordt over de uitdagingen, die het schaatsen op ‘vreemde’ locaties en onder extreme omstandigheden met zich meebrengt.
Dat was al zo, toen FIT Avontuurlijke Sportreizen Nederlandse schaatsers meenam naar de Huanghe, de Gele Rivier in China. Echter, nu dient het Baikalmeer in Zuid-Siberië zich aan. De schaatskoorts loop alleen maar verder op! Dus raadpleeg vanaf nu regelmatig de website www.fitavontuurlijkesportreizen.nl om te lezen, hoe ook jij kunt deelnemen aan dit unieke schaatsevenement. En vergeet vooral niet om ook jouw Facebook-vrienden hiervan op de hoogte te brengen. Zij zullen het waarderen, dat jij hen wilde attenderen, om – ondanks de zomerse sferen – straks op de schaatsen te presteren!

Een fijne zomer!