Onbekende ervaringen ‘happen’ … in ongekende landschappen!

Onbekende ervaringen ‘happen’ … in ongekende landschappen! // 03 mei 2016

Een vijftal elementen zullen bijdragen aan het toekomstig natuurbeleid in Nederland: het moet het maatschappelijk welzijn dienen, de veelzijdigheid van de natuur komt voorop te staan, haar veerkracht dient te worden aangesproken, winst uit de natuur halen voor bijvoorbeeld gezondheid en, tenslotte, mensen directe invloed geven om beslissingen te nemen, die in het voordeel zijn van (het behoud van) de natuur.

Waarom deze inleiding? Omdat het voor FIT Avontuurlijke Sportreizen niet nodig is om eerst een brief van onze staatssecretaris van Economische Zaken te ontvangen, die in de Tweede Kamer aandacht wil vragen voor haar nieuwe inzichten op het terrein van natuurbeleid. Nee, FIT Avontuurlijke Sportreizen brengt een en ander reeds in praktijk en kijkt daarbij niet alleen naar de schoonheid van Nederlandse landschappen. Nee, vanuit onze laaglandpolder nodigt zij mensen uit om complete ‘natuurbelevingen’ ook elders te ervaren en onderdeel te laten zijn van ‘totaal-ervaringen’ voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Want één ding is zeker: in balans met natuur en met onszelf kan gezondheid niet anders dan alleen maar beter worden!

o-CYCLING-VACATION-facebook

Dus genieten van de veelzijdigheid van de ons omringende natuur, de veerkracht aanschouwen van natuurlijke landschappen, gezondheid ‘tanken’ in de meest prachtige, natuurlijke omgevingen en ons onderdompelen in en ons overgeven aan de ‘natuurlijke elementen’, dat wil het aanbod van FIT Avontuurlijke Sportreizen waarmaken! En juist dat, doet zij! Uitzichten op fantastische rotspartijen, met loof- en naaldbossen begroeide bergen en smaragdgroene meren ergens in Europa, dan weer uitgestrekte steppes of onafzienbare vlaktes in Centraal-Azië, eindeloze (letterlijk!) ijsvloeren op rivieren die door verlaten landschappen stromen in Zuid-Siberië en China of savannes en waterpartijen die populaties wilde dieren herbergen in de natuurlijke wildernis van Afrika. Allemaal landschappen die gezichts- en gevoelsbepalend zijn tijdens de vele sportieve belevenissen van ‘FIT avonturen’!

DSC_0689

Ongetwijfeld ben je nieuwsgierig geworden naar deze vele ‘verlokkingen’ van zowel sportieve als landschappelijke aard. Schrijf dan maar in voor één van de ontelbare evenementen op www.fitavontuurlijkesportreizen.nl. En laat ook je vrienden op Facebook deze mogelijkheden weten om natuur te ‘happen’!