Ook sport-aktes en -doelstellingen … op vlaktes en langs hellingen!

Ook sport-aktes en -doelstellingen … op vlaktes en langs hellingen! // 29 mei 2016

Doelstellingen formuleren is een belangrijk onderdeel in de sport. Ook al wil je alleen recreatief sporten, dan nog zijn doelstellingen belangrijk, al is het maar voor blessurepreventie of een goede trainingsopbouw. Sport is tenslotte bedoeld voor de gezondheid en net als met eten, er even over nadenken, kan het verschil tussen dag en nacht betekenen. Als je voor jezelf gaat sporten en je dus ook je eigen trainer en coach bent, dan is het zeker de moeite waard om eens goed uit te pluizen hoe je het best tot doelstellingen kunt komen en deze kunt bijstellen.

Rhdos RF Start

Naarmate je kennis toeneemt over sport en trainingsleer wordt het steeds makkelijker je doelstellingen te definiëren en deze aan te passen. Het maken van doelstellingen is een, het bereiken van deze doelstellingen is twee. Juist door het maken van doelstellingen en het testen of je deze bereikt hebt, ontstaat een ontzettend leerzaam proces. Je leert hoe jouw lichaam op een specifieke training reageert. Ieders talenten zijn nu eenmaal anders verdeeld. Dus door doelstellingen te maken en het resultaat ook te testen is handig, zelfs noodzakelijk om jezelf en je eigen talenten binnen een tak van sport leren te kennen.

Kyrgystan 16 dagen bikers voor rotswand   Bosnie 2 bikers in bos   Kyrgystan 16 dagen biker

Want … je zult gegarandeerd ‘ervaren’, dat dit alles jou uitstekend van pas komt bij de vele sportevenementen in het aanbod van FIT Avontuurlijke Sportreizen. Of het nu de uitgestrekte vlakten van Mongolië of Kirgyzië betreft, dan wel mogelijkheden om per mountainbike of racefiets door Vietnam of Zuid-Afrika te trekken. Bewegen over het bevroren water van de Gele Rivier in China of van het Baikalmeer in Zuid-Siberië. Of zwemmen in het water van een smaragdgroen meer in Kroatië of Bosnië-Herzegovina. De verschillende sportieve avonturen die je bij FIT ‘beleeft’, zullen je vaak doen terugdenken aan sportieve doelstellingen, die je ooit met jezelf afsprak! Die ooit de basis vormden voor ongekend plezier in de door jou gekozen sport. En wat is er dan mooier dan ook jouw Facebook-vrienden attent te maken op dat fantastische aanbod op www.fitavontuurlijkesportreizen.nl en hen te wijzen op het belang van sportdoelstellingen, alvorens te kunnen ‘genieten’ van mountainbiken over onmetelijke vlaktes en langs bosrijke hellingen!?