Opnieuw bewees Rio dat het kon … straks dus weer tijd voor … een uitdagende triathlon !

Opnieuw bewees Rio dat het kon … straks dus weer tijd voor … een uitdagende triathlon ! // 29 aug 2016

Tussen alle sporten op de afgelopen Olympische Spelen in Rio de Janeiro, was er opnieuw gepaste belangstelling en aandacht voor de triathlon. Zij heeft inmiddels de olympische status gekregen, waarbij momenteel de ‘olympische afstand’ het meest beoefend wordt. Deze variant bestaat uit 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen.

Triathlon-Training-Plans

Triathlon (een Grieks woord: “tri” betekent drie en “athlon” betekent wedstrijd) is dus een sportactiviteit die uit die 3 disciplines bestaat. Het is een jonge dynamische combinatiesport waarbij de onderdelen zwemmen, fietsen en lopen elkaar in een flitsend tempo opvolgen.

  t1larg.triathalon

In een tijd waarin steeds meer mensen meerdere sporten en/of bewegingsvormen beoefenen, is triathlon dé ultieme uitdaging. Niet alleen om de drie sporten te kunnen beoefenen, maar ook om de juiste balans te vinden tussen sport, de (fulltime) baan, gezin en het sociale leven. De kunst van trainen is niet de week volproppen met trainingen en dan de andere facetten over het hoofd zien, maar naast het sociale leven efficiënt omgaan met trainingen. Echter, als hij of zij aan triathlon doet, is meestal de eerste reactie: “Triathlon? Dat is toch ontzettend zwaar!?”… Een combinatie van zwemmen, fietsen en dan ook nog eens hardlopen! Natuurlijk is dat niet voor watjes. Maar het kan wel een hele leuke (nieuwe) uitdaging zijn. Want wie kan er nu niet zwemmen, fietsen en lopen? En saai is het zeker niet, want welke sport biedt er nou meer afwisseling dan triathlon?

a-triathlon-weekend-giveaway-garmin-fr910xt

En wellicht dat juist FIT Avontuurlijke Sportreizen hierbij iets kan betekenen! Waar even de drukke baan niet in beeld is, maar een welverdiend weekendje-weg je ‘uitnodigt’ om eens enige fysieke inspanningen te leveren, waar je je via intensieve trainingen op voorbereid hebt! Neem dan deel aan bijvoorbeeld het FIT Cross Triathlon trainingskamp in Bosnië-Herzegovina. Raadpleeg de website www.fitavontuurlijkesportreizen.nl en vergeet ook vooral niet om je Facebook-vrienden hiervan op de hoogte te brengen. Na afloop zul je alleen maar weten, waarom je hier niet eerder aan begonnen bent!