Samenspannen voor boeiende en uitdagende vakantieplannen!

Samenspannen voor boeiende en uitdagende vakantieplannen! // 27 mei 2016

Laatst op een website een tekst gelezen die verband hield met het plannen van een sportieve vakantie. Jeetje, men onderscheidde een tiental fases, vóórdat er uiteindelijk besluiten genomen kunnen worden voor wat betreft bestemmingen, lengte van het verblijf en de te ondernemen activiteiten! Deze fases hadden ‘titels’ als: ‘je bent er helemaal klaar mee’, ‘besluiteloosheid’, ‘wat staat de portemonnee toe’, ‘ik ga op reis en ik neem mee’, ‘zoeken in alle hoeken’ (voor als je nog nergens reviews hebt gevonden en gelezen), ‘zenuwachtig boeken’ en, tenslotte, ‘ongeduld’ (vóór het zover is dat je kunt/mag vertrekken).

sunrise landscapes nature trees fields sad 2560x1600 wallpaper_www.wall321.com_19   o-CYCLING-VACATION-facebook

Eén ding is zeker: van deze ingewikkelde procedure om te bepalen, waar uiteindelijk de vakantiereis naar toe gaat, heb je helemaal geen last na een bezoek aan de website www.fitavontuurlijkesportreizen.nl. Want wat je daar vindt, nodigt je meteen uit tot het inschrijven bij één van de vele sportieve evenementen. Wat te denken van een heuse triathlon in Bosnië-Herzegovina of een mountainbike-tocht door de savannes van een Zuid-Afrikaans wildpark of langs de rijstvelden van Vietnam, waar je dan kennis maakt met de meest gastvriendelijke bevolking. Om maar te zwijgen van ‘eindeloze’ fietstochten door de onmetelijke vlaktes in Kirgyzië of Mongolië of over de weelderig begroeide hellingen van het gebergte op het eiland Rhodos. En dan heb ik het nog niet eens – schaatsfanaat die ik ben – over de werkelijke unieke mogelijkheden, die FIT Avontuurlijke Sportreizen mij biedt als het weer eens begint te vriezen en de schaatskoorts opnieuw toeslaat! Wat dan de opties zijn, tart eenieders voorstellingsvermogen: schaatsen op de Huanghe, de Gele Rivier in China en vanaf voorjaar 2017 op het bevroren water van het Baikalmeer in Zuid-Siberië!

Bosnie-Borackomeer   ZA Start tijdelijk   Bosnie Hike   Bosnie raften

Welnu, als je dan dit brede pallet van vakantiemogelijkheden leest, dan heb je helemaal niets met al die fases, zoals beschreven in dat internet-artikel. Géén besluiteloosheid, geen twijfel over wat wél en wat niet mee te nemen, geen onzekerheid over wanneer een en ander plaatsvindt en het wél of niet doorgaat! Het enige dat van al die titels overblijft is ‘ongeduld’! Het kan en mag gewoon niet al te lang meer duren, voordat koffers gepakt kunnen worden en het avontuur begint! Dus is en blijft het een kwestie van niet langer meer aarzelen en de website www.fitavontuurlijkesportreizen.nl bezoeken en intekenen voor een sport- en cultuurevenement naar keuze.  En, tenslotte, natuurlijk ook mijn Facebook-vrienden op de hoogte brengen van dit ruime en prachtige aanbod! Wie weet, tref ik ze al in het vliegtuig op weg naar dezelfde bestemming en geniet ik terplekke – wandelend, hardlopend, op mountainbike of racefiets – SAMEN met hen.

Of … wellicht op de schaats … ‘ns kijken … waar vindt dat ook weer plaats?