Schaatsen naar ‘het einde der tijden’!

Schaatsen naar ‘het einde der tijden’! // 09 apr 2016

DSC_0053     In warme kleding gestoken, het gelaat goed verborgen achter een warme sjaal, stap je de spiegelgladde ijsvloer van het Baikalmeer op. Hier in Zuid-Siberië ga je een uniek avontuur tegemoet: het zal een onvergetelijke belevenis en ervaring worden!

Een eerdere blog beschreef reeds de omvang van dit diepste meer en grootste zoetwaterreservoir ter wereld. Maar als in het winterseizoen deze wateroppervlakte bedekt raakt met een dikke laag ijs, ontkomt een échte schaatsliefhebber er niet aan om ‘de strijd met de elementen aan te gaan’. Eens als je dan – en ik spreek uit eigen ervaring! – de schaatsen op de ijsvloer hebt gezet, de eerste bewegingen voorwaarts maakt, dan ben je niet alleen wég, maar ook onvoorwaardelijk ‘gegrepen’!

In die (figuurlijke) greep van de wind, de ruimte, de vrijheid en de adembenemende omgeving, groeit deze schaatsbeleving voor een Nederlandse sporter of avonturier uit tot een volstrekt unieke ervaring. Voortsnellend op de smalle ijzers, met de ‘muziek van het ijs’ als begeleidende orkestklank bij de wind, ontstaat een sfeer, die je bijna als een meditatie gewaarwordt. Nu eens niet op een yogamatje in een verwarmde zaal, maar buiten op het ijs omgeven door de elementen. Zoevend op je schaatsen lijkt het nét alsof de ijsvloer aan de verre horizon ineens ophoudt en je ‘het einde der tijden’ bereikt!

Niets is minder waar, het lijkt wel alsof er geen einde aan komt, zo eindeloos lang nodigt dit Baikalmeer uit tot die pure en unieke schaatsbeleving! Binnenkort dus meer informatie hierover op de site www.fitavontuurlijkesportreizen.nl, met daarbij de gerichte ‘uitnodiging’ om ook deelgenoot te worden van deze ervaring.

Tot dan!