Schaatsen op het Baikalmeer in Zuid-Siberië!

Schaatsen op het Baikalmeer in Zuid-Siberië! // 08 feb 2017

FIT Avontuurlijke Sportreizen voegt nu écht in de praktijk volgende week een nieuw hoofdstuk toe aan haar toch al uitdagende aanbod van sport-evenementen: schaatsmarathons op het grootste zoetwatermeer ter wereld, het Baikalmeer in Zuid-Siberië.

Het meer is ongeveer 640 km lang en de grootste breedte nadert zo’n 80 km. Met een maximale diepte van 1642 meter en de oppervlakte van 31.500 km² (ongeveer zo groot als België) is het Baikalmeer het diepste meer en het grootste zoetwaterreservoir ter wereld. Het wordt door ruim 300 rivieren gevoed, waarvan de Selenga in het zuiden de voornaamste is. De enige afvoer is de Angara, waarlangs het Baikalmeer via de Jenisej afwatert op de Noordelijke IJszee. Sinds 1996 staat het meer op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Zoals FIT Avontuurlijke Sportreizen ook schaatsmarathons op de Huanghe, de Chinese Gele Rivier organiseert, zo zal zij eveneens schaatsliefhebbers interesseren voor een uitdagend evenement op het Baikalmeer. Uit eigen ervaringen (!) heeft Stefan Rasing ongeveer één jaar gleden (nadat hij was gaan ‘proef’schaatsen!) enige informatie verstrekt over zijn belevenissen op de spiegelgladde ijsvloer van dit meer, En dat loog er niet om! De ruimte, de vrijheid en de adembenemende omgeving geven je het gevoel naar het einde der tijden op deze planeet te rijden.

  

Volgende week zal dus een groepje ambitieuze en avontuurlijk ingestelde schaatsers de eerste schreden zetten op het ijs van het Baikalmeer! We kijken uit naar het verslag van hun ervaringen en zullen binnenkort in deze blogs daar verder verslag van doen! Maar in eerste instantie is het waarlijk groot nieuws, dat Nederlandse schaatsliefhebbers – door de inspanningen van Stefan Rasing en zijn FIT Avontuurlijke Sportreizen – in staat worden gesteld om dat nieuwe hoofdstuk toe te voegen aan hun waarschijnlijk toch al uitgebreide repertoire van ‘schaatsbestemmingen’! Kijk dus verder op de site www.fitavontuurlijkesportreizen.nl en vergeet zeker niet ook jouw Facebook-vrienden hiervan op de hoogte te brengen. Wie weet schaatsen sommigen van hen mét jou zij aan zij over die verschrikkelijke mooi en uitgestrekte ijsvlakte van het Baikalmeer in Zuid-Siberië!