Lancering nieuwe ‘avontuurlijke schaatsreis’

BELARUS: het voortdurend renoveren van het verleden!

BELARUS: het voortdurend renoveren van het verleden!

De avontuurlijke schaatsreizen zijn, geheel volgens de ‘bedrijfsfilosofie’ van FIT Avontuurlijke Sportreizen, dankzij talrijke deelnemers (in China, Mongolië en Zuid-Rusland!) bijzonder populair geworden! Nu wordt er aan het totaalpakket van toch al aantrekkelijke schaatsreizen een nieuw ‘avontuur’ toegevoegd: Belarus, Wit Rusland!

In Belarus is de ‘schaatskoorts’ nét zo hevig als in ons eigen land! Er vinden regelmatig schaatsevenementen plaats op enkele uit de talloze meren die het land rijk is. Bijvoorbeeld op het Narach meer worden verschillende routes uitgezet en is het zelfs mogelijk op termijn een soort ‘Elfstedentocht’ te realiseren! In contact met lokale, ‘sportminnende’ vertegenwoordigers heet FIT Avontuurlijke Sportreizen – in de persoon van haar leider Stefan Rasing – uiterst goede contacten aangeknoopt en staat zij aan de vooravond van het introduceren en lanceren van een ‘nieuw schaatsavontuur!

Belarus is een land dat voor 45% uit nagenoeg ongerepte natuur bestaat met talloze meren, gebergten en omvangrijke bosgebieden. Daartussen authentieke dorpen met voornamelijk kleurrijke houten huizen, waar de sfeer met de altijd vriendelijke bevolking onvoorwaardelijk respect voor die natuur ‘ademt’. Deze aspecten vormen dan ook een belangrijk aspect bij de avontuurlijke sportreis die FIT hierbij aanbiedt: met logies direct aan het meer, in comfortabele houten barakken, sauna’s en dompelbaden en zélf gebakken brood in de oven, wordt het ‘natuurlijke’ van het avontuur nog eens extra benadrukt! In het algemeen wordt het beoefenen en het ‘beleven’ van sporten hier zéér serieus benaderd en ingevuld. Op de gladde ijsvloers is ijshockey weliswaar de belangrijkste sport (met stadions waarin plaats geboden wordt aan 15.000 mensen, ware sportfeesten U zit met “de neus” op het ijs), maar neemt ook het schaatsen een steeds belangrijker plaats in! In Minsk arena krijgt u les van ex wereld topsportschaatsers. De nationale Sportuniversiteit herbergt bijzonder veel talent, dat zich ondertussen ontpopt tot potentiële medaillewinnaars bij komende Olympische Spelen. Dus niet alleen Belarus, als sportminnende natie, maar tegelijkertijd op een moderne, eigentijdse wijze vormgeven aan de toekomst. Dat blijkt eveneens uit de kwalitatief hoogstaande verzorging van de reeds bestaande schaatsevenementen, die straks dan ook in samenwerking met FIT gerealiseerd gaan worden. Op spiegelglad natuurijs worden verantwoord en veilig tochten uitgezet, variërend in lengte. Er kan getraind worden onder leiding van wereldtoppers en de deelnemers aan deze FIT-schaatsreis krijgen voortdurend en overduidelijk de indruk, dat ‘men hier weet waar men mee bezig is’!

Een en ander is zelfs een afspiegeling van algemene trends en ontwikkelingen in de maatschappij van Belarus. Tal van goed georganiseerde veiligheidsaspecten rechtvaardigen dan ook de hoge positie van het land op de internationale ranglijst van veilige staten! Dat geldt voor zowel de grote(re) steden als de dorpen op het platteland en in de gebergten: alles ‘ademt’ veiligheid en harmonie op religieus, politiek, cultureel en sociaal gebied. Het programma van deze FIT-schaatsreis zal de deelnemers dan ook uitgebreid in staat stellen om met deze verschillende aspecten kennis te maken en zelfs bij en tijdens de uitoefening van de schaatsevenementen die a.h.w. heel concreet te ‘ervaren’! Van samenwonen met de lokale bevolking, via meer dan verantwoorde verzorging op en langs het ijs tot ‘genieten’ van culturele evenementen, die de deelnemers krijgen voorgeschoteld!

Te beginnen volgend voorjaar (februari 2020!) zal FIT Avontuurlijke Sportreizen de eerste Nederlandse geïnteresseerden ‘meenemen’ naar dit schaatseldorado Belarus. Via een relatief korte vliegreis (2,5 uur!) zullen zij in sportief en cultureel opzicht genieten van het aanbod tijdens de schaatsevenementen, van alles dat daarnaast aan culturele activiteiten voorhanden is of georganiseerd wordt en, tenslotte, van de dienstbaarheid en de grenzeloze vriendelijkheid van de Wit-Russische bevolking. Een absolute aanrader dus voor de ‘avonturiers op het ijs’, die binnenkort via de website van FIT nadere informatie zullen ontvangen!

BELARUS: het voortdurend renoveren van het verleden!

Wanneer: van 13 t/m 22 februari 2020!

Verder informatie volgt

Programma volgt

Prijs informatie volgt

Voor wie
De recreatieve en goed getrainde sporter

Onze missie en visie
Fit Avontuurlijke Sportreizen biedt u de mogelijkheid om van uw duursport een avontuur te maken. Wij bieden sportreizen op plekken waar de natuur en cultuur nog vrijwel onaangetast is door het massa toerisme. FIT Avontuurlijke Sportreizen organiseert voor u het onverwachte, het onbekende in prachtige natuur gebieden. We laten u het basic buitenleven in andere landen ervaren afgewisseld met modernere leefomstandigheden. We werken nauw samen met de lokale bevolking en creëren werkgelegenheid en voorkomen zo vaak de trek naar de stad zodat oude tradities en culturen niet verloren gaan.

Van de sporters die deel hebben genomen aan een van onze reizen horen wij de volgende uitspraken:
“Verwonderd over de natuur en de afwisseling in de reis van traditioneel naar modern.” en “Verrast door het kijkje in het authentieke leven van de lokale bevolking.”
“Je start als individu, maar wordt uiteindelijk een groep.”
“Prettig dat er veel aandacht is voor het individuele prestatieniveau.”
“Geen extreem sport omdat het moet, maar je kunt wel tot je eigen max gaan.”