FIT Ice Skate Challenge Baikalmeer Rusland

Schaatsen op het Baikalmeer in Zuid-Siberië

SiberieRots

Ice skate Challenge Baikalmeer Rusland

FIT Avontuurlijke Sportreizen gaat een nieuw hoofdstuk toegevoegen aan haar toch al uitdagende aanbod van sport-evenementen: schaatsmarathons op het grootste zoetwatermeer ter wereld, het Baikalmeer in Zuid-Siberië.

Het Baikalmeer is ongeveer 640 km lang en de grootste breedte nadert zo’n 80 km. Met een maximale diepte van 1642 meter en de oppervlakte van 31.500 km² (ongeveer zo groot als België) is het Baikalmeer het diepste meer en het grootste zoetwaterreservoir ter wereld. Het wordt door ruim 300 rivieren gevoed, waarvan de Selenga in het zuiden de voornaamste is. De enige afvoer is de Angara, waarlangs het Baikalmeer via de Jenisej afwatert op de Noordelijke IJszee. Sinds 1996 staat het meer op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Zoals FIT Avontuurlijke Sportreizen ook schaatsmarathons op de Chinese Gele Rivier organiseert, zo zal zij eveneens schaatsliefhebbers interesseren voor een uitdagend evenement op het Baikalmeer. Uit eigen ervaringen heeft Stefan Rasing reeds enige informatie verstrekt over zijn belevenissen tijdens eerdere schaatstochten over de spiegelgladde ijsvloer van dit meer, En die logen er niet om! De ruimte, de vrijheid en de adembenemende omgeving geven je het gevoel naar het einde der tijden op deze planeet te rijden.
En nu behoort deze reis dus ook voor andere ambitieuze en avontuurlijk ingestelde schaatsers tot de mogelijkheden. Vanaf februari 2017 neemt FIT Avontuurlijke Sportreizen deze unieke mogelijkheid definitief op in haar totaal-aanbod.

FIT Ice Skate Challenge Baikalmeer Rusland

Wanneer:van 16 t/m 25 februari 2021!

Deze reis vindt elk jaar plaats.

Prijs: € 1.550,= p.p. **

** zie ook Reis en Prijsinfo

Voor wie is deze reis bestemd?
Bij uitstek geschikt voor schaatsverenigingen en clubs die avontuurlijk zijn ingesteld. Teamwork, flexibiliteit en een positieve levenshouding zijn essentieel voor deelname aan deze tour.
Uiteraard is individuele inschrijving ook mogelijk.

Groepsgrootte:
De reis gaat door bij een minimum van 15 deelnemers. U krijgt voor 1 december 2019 bericht als de reis niet doorgaat.
Bij het bereiken van het minimum aantal deelnemers, krijgt u meteen bericht dat de reis wél doorgaat.

Contact
Stefan Rasing
(directeur Fit Avontuurlijke Sportreizen)
T: 06 – 42547010
M: info@fitavontuurlijkesportreizen.nl

RESERVEER NU

Reserveren is niet persé boeken!

VAN DAG TOT DAG PROGRAMMA

DAG 1 (L-D)
Na aankomst op Domodedovo Airport reist u per trein naar Moskou en vervolgens met de metro naar uw hotel. Moskou’s metro is een van de drukste en meest efficiënte metrostelsels ter wereld. Met name de stations in het centrum van Moskou zijn mooi. U heeft tijd om op eigen gelegenheid Moskou te ontdekken.

DAG 2 (O-L-D)
Na het ontbijt is er een rondleiding door Moskou met een Engelssprekende gids.
Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie en de overschakeling op het kapitalisme is Moskou in snel tempo een combinatie geworden van extreem dure luxe plekken met daaromheen veel armoede en verval in de voormalige communistische wijken. Oude gebouwen, grauw en kolossaal, gaan naadloos over in moderne kantoorgebouwen en ‘American style’ uithangborden. Deze drukke en volle stad is het levende voorbeeld van wereldgeschiedenis: de mensen en de gebouwen ademen deze fascinerende geschiedenis uit en laten je in 24 uur Moskou beleven! U bezoekt het Rode Plein en haar Basiliuskathedraal. Ook het Historisch Museum, het Mausoleum van Lenin en het Kremlin staan op het programma.

Siberie sightseeing moskow

DAG 3 (O-L-D)
In de ochtend vliegt u naar Irkoetsk gelegen aan de Angara tussen het stuwmeer van Irkoetsk en het Baikalmeer. Irkoetsk, wordt ook wel het Parijs van Siberië genoemd en is het grootste economische, culturele en verzorgende centrum van Oost-Siberië. Nadat u in het hotel bent geïnstalleerd, kunt u deelnemen aan een stadstour die de belangrijkste bezienswaardigheden van deze fascinerende stad met haar klassieke architectuur en vele houten gebouwen omvat. U ziet o.a. de Theofaniekathedraal of Driekoningenkathedraal, het Vladimirklooster en de Kerk van de Heilige Charalampus.

DAG 4 (O-L-D)
Per bus rijden we naar het visserdorp Sakhurta, ongeveer een half uur over een onverharde weg om er dan vervolgens na een kwartier te arriveren. We slapen pal aan het bevroren ijs.
s ’Middags kunt u eindelijk het ijs op voor een eerste warming-up op het maagdelijk ijs van Siberië. Het ijs is hier meer dan een meter dik, glashelder, keihard, glad en met ongelooflijk sprookjesachtig mooie lange vormen.

Siberie Sakhurta

DAG 5 (O-L-D)
De eerste echte schaatsdag. De tocht gaat van Sakhurta naar Boshaya Buguldeyka, zo’n 65 km.
De lunch wordt ’s ochtends klaar gemaakt. De hoovercraft, de snowmobile staan voor begeleiding, veiligheid, bagagevervoer, vervoer van etenswaar en andere benodigdheden gereed. De schaatsen zijn geslepen, we zijn er klaar voor.

DAG 6 (O-L-D)
De tweede schaatsdag. De rit gaat van Bolshaya Buguldeyka naar Bolshoe Goloustnoye, 70 km in totaal. Na deze tocht kunt u genieten van het eten met Siberische specialiteiten bij een familie. Er is nog de gelegenheid om te gaan langs Ushkanja Pad naar het Probaikalskij Natuurpark (5 km). In het dal aan de oever van het meer staan vier houten huizen waarin door onze gasten overnacht wordt . In de aan het meer gelegen Russische banya (sauna) is het mogelijk om heerlijk te ontspannen.

Siberie schaatsers op meer

DAG 7 (O-L-D)
De derde dag dat u de schaatsen onderbindt voor een tocht van 60 km van van Bolshoe Goloustnoye naar Listvyanka. Listvyanka is een dorpje dat ook wel de Bailkal-riviera genoemd. Het is een toeristische plek waar de meeste reizigers verblijven als ze het Bailkalmeer bezoeken. In Listvyanka wordt u ondergebracht in een eco vriendelijk hostel. Het uitzicht is hier prachtig en de omgeving is heel rustgevend. Er zijn hier een paar restaurantjes.

Siberie Schaatser op meer

DAG 8 (O-L-D)
Na het ontbijt is er tijd om wat te relaxen of u kunt naar een uitzichtpunt lopen, zo’n 1,5 uur vanaf ons hostel waarbij je het laatste stuk behoorlijk stijl omhoog loopt en u een soort skilift kunt nemen naar de top. Hier kunt u genieten bij helder weer van het uitzicht.
Het is ook mogelijk om per hovercraft een prachtige tocht over het bevroren meer te maken of een spectaculaire tocht per hondenslee of sneeuwscooter. En zelfs cross-country skieën is een optie. Deze excursies zijn optioneel ter plaatse te boeken en niet bij de prijs inbegrepen.
In de middag vertrekt u per bus naar Irkoetsk (1,5uur)

DAG 9 (O-L)
Vandaag gaat u per vliegtuig van Irkoetsk naar Moskou (5½ uur). Wachttijd 2 – 3 uur en vervolgens vliegt u van Moskou terug naar Amsterdam

Prijs:
€ 1550,= per persoon

Inbegrepen in de reissom:

• Alle overnachtingen, waarvan 2 nachten in een hotel in het centrum van Moskou.
• Alle genoemde maaltijden conform dag tot dag programma. O= Ontbijt, L=Lunch, D= Diner
• Alle in het Dag tot Dag programma genoemde excursies o.l.v. Engels sprekende gidsen.
• Begeleiding tijdens de schaatstochten door ervaren Engels sprekende schaatsgidsen.
• Bagagevervoer tijdens de schaatsdagen.
• Programma- en informatiepakket.
• Hovercraft met rescue service tijdens het schaatsen
• Bustransfers in Rusland

Niet inbegrepen in de reissom:

• Uitgaven van persoonlijke aard (telefoon, bar, wasserij, fotografie in bepaalde musea, fooien etc.)
• Optionele excursies in Listvyanka alsmede verlengingen voor of na de reis.
• Kosten van visum € 85,00 p.p. en lokale vertrekbelastingen op luchthaven.
• Reserveringskosten € 12,50 p.p.
• Calamiteiten fonds € 2,50 p.p.
• Annulerings- en/of reisverzekering, waarbij zij opgemerkt dat een adequate reisverzekering verplicht is.
• Vluchten van Amsterdam naar Moskou
• Vlucht van Moskou naar Irkutsk
• Vlucht van Irkutsk naar Moskou
• Vlucht van Moskou naar Amsterdam

Reisvoorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing.

Voor wie
De recreatieve en goed getrainde sporter

Onze missie en visie
Fit Avontuurlijke Sportreizen biedt u de mogelijkheid om van uw duursport een avontuur te maken. Wij bieden sportreizen op plekken waar de natuur en cultuur nog vrijwel onaangetast is door het massa toerisme. FIT Avontuurlijke Sportreizen organiseert voor u het onverwachte, het onbekende in prachtige natuur gebieden. We laten u het basic buitenleven in andere landen ervaren afgewisseld met modernere leefomstandigheden. We werken nauw samen met de lokale bevolking en creëren werkgelegenheid en voorkomen zo vaak de trek naar de stad zodat oude tradities en culturen niet verloren gaan.

Van de sporters die deel hebben genomen aan een van onze reizen horen wij de volgende uitspraken:
“Verwonderd over de natuur en de afwisseling in de reis van traditioneel naar modern.” en “Verrast door het kijkje in het authentieke leven van de lokale bevolking.”
“Je start als individu, maar wordt uiteindelijk een groep.”
“Prettig dat er veel aandacht is voor het individuele prestatieniveau.”
“Geen extreem sport omdat het moet, maar je kunt wel tot je eigen max gaan.”